TEST: Turtle Beach Impact 700 - Behagelig til jobb, kjapt til spill

Et solid tastatur med lite dilldall, herlige brytere og en litt vel stiv pris.

Den amerikanske lydutstyrsprodusentene Turtle Beach har holdt det gående siden midten på 70-tallet, og har siden da vært store innen blant annet lydkort og hodetelefoner. Når selskapet nå slipper pc-tilbehør litt utenom det selskapet vanligvis driver med er det takket være noen driftige dansker. Selskapets nye tastaturer, mus og musematter en nemlig utviklet av Nordic Game Supply i Danmark.

Det var vel nesten bare et tidsspørsmål før også Turtle Beach skulle kaste seg på spillutstyrsjaget, gitt at de allerede satser tungt på hodesett til spill på pc og konsoll.

Tastaturer, mus og matter

Selskapet har lansert et knippe tastaturer, to mus og et utvalg musematter i forskjellige størrelser. Mens det enkleste av de nye tastaturene beskrives som en hybrid mellom membran og mekanisk, er de tre øvrige modellene mekaniske, og basert rundt Cherry MX-brytere. Vi har hatt toppmodellen, Turtle Beach Impact 700, til test.

Av alle de mekaniske, og vanlige, tastaturene vi har testet de siste årene har Qpads MK-serie vært blant våre absolutte favoritter. Sist i form av Qpad MK-70. Der andre pøser på med ekstrataster og funksjoner, har Qpad valgt å holde det enkelt og funksjonelt. Det kan virke som om danske gløttet til Qpad, og Steelseries, som gjør mye det samme, da de utviklet sine ferske Impact-tastaturer.

Beskrivelsen som best passer Turtle Beach Impact 700 er nemlig «enkelt» og «funksjonelt». Ypperlig.

Fritt for dilldall

Selve tastaturet er av det enkle slaget, i alle fall designmessig. Sort, matt plast med avrundet kant i forkant og et par godt synlige logoer. Her er det heller ingen ekstra taster å spore, det eneste er en funksjonsknapp som aktivere ekstrafunksjoner på noen av F-tastene. Her kan du pause, stoppe eller hoppe når du spiller av musikk eller video. Du får også muligheten til å kontrollere lyden.

TASTEBYTTE: Det følger med ekstra taster som kan erstatte noen av standardtastene.
TASTEBYTTE: Det følger med ekstra taster som kan erstatte noen av standardtastene.

Som med de fleste andre spilltastaturer om dagen er også Turtle Beach Impact 700 utstyrt med baklys i tastene. Det er en smal sak å slå disse helt av, eller justere styrken i dem. Igjen gjøres det via FN-tasten og F-taster. Her har du også muligheten til å aktivere lysene kun under WASD og 1-6. Ikke akkurat like avansert som tastaturene vi har testet i det siste, som lar deg programmere forskjellige farger i de ulike tastene, eller blinker i alle regnbuens farger, men noen ganger er det like greit.

Behagelige brytere

Vårt Turtle Beach Impact 700 var utstyrt med vår favorittbryter, Cherry MX Brown. Dette er en bryter med en taktil tilbakemelding, altså at du merker en endring i motstanden i det du når halvveis i nedslaget. I bruk føles de litt som en noe løsere variant av Cherry MX Blue. MX Brown har imidlertid ikke et hørbart (støyende) klikk, slik MX Blue har.

De mest brukte bryterne, MX Red, har jevn og litt løs motstand fra topp til bunn. Dette er en bryter vi har erfaring med fra flere tastaturer, blant annet Qpad MK-70 og Corsair Vengeance K70. Litt avhengig av hva slags spill man bedriver tiden med kan MX Red være et godt valg. Vi foretrekker imidlertid MX Brown, siden den er en slags kombinasjon av de lineære bryterne og MX Blue. Det gjør MX Brown til en herlig bryter å spille med, og til en fin-fin bryter om du skriver en del på pc-en.

Raskere med litt trening

I bruk er Turtle Beach Impact 700 et svært så behagelig tastatur å ha med å gjøre. Tastefølelsen er meget god, og bruker du litt tid på å bli vant med de mekaniske bryterne kan du spare verdifull tid på å ikke alltid kjøre tasten helt i bunn. Cherry MX-bryterne aktiveres halvveis i nedslaget, og kan gi deg en hastighets og presisjonsfordel sammenlignet med membrantastaturer.

USB: Bak på tastaturet har du to usb-porter og gjennomganger for lyd. For å bruke usb-huben trenger du to ledige usb-porter i pc-en, en for huben og en for selve tastaturet.

Vi liker at Turtle Beach har lagt til en liten usb-hub med to porter i tastaturet. Det er også gjennomganger for lyd og mikrofon, slik at du ikke trenger å lete etter lydtilkoblingene bak på pc-en om du vil koble til hodesettet ditt.

Med i pakken følger det med et knippe ekstra taster og et lite verktøy for å løsne tastene fra tastaturet. Blant annet følger det med andre WASD-taster og et par «morsomme» taster som kan erstatte noen av dem som normalt hører hjemme på tastaturet.

Konklusjon

Det er mye å like med Turtle Beach Impact 700. Det er enkelt og funksjonelt. Tasteresponsen og følelsen er akkurat slik vi liker den. I tillegg er designen enkel og ganske fin. I det hele tatt et flott tastatur både til spill og til jobb.

Dessverre er det ting som trekker ned. Impact 700 lider litt av den samme «tabben» som Qpad MK-70. Det følger nemlig ikke med noen håndleddsstøtte. Det gjør i alle fall at vi blir litt mer slitne i håndleddene når vi sitter lenge ved pc-en. Spesielt når vi skriver lange tekster, sånn som denne.

Et annet problem med Turtle Beach Impact 700 er prisen. For dette er i overkant dyrt, gitt hvor lite ekstra, fancy greier tastaturet byr på. Da vi sjekket Prisjakt fant vi priser fra like i underkant av 1 400 kroner opp til omtrent 1 600 kroner. Det er mye å betale for et så pass enkelt tastatur. Spesielt når vi vet at du kan få Logitech G710+, med samme bryter og flere (smarte) funksjoner, til noen hundrelapper mindre.

Turtle Beach Impact 700 er rett og slett et knalltastatur som priser seg selv litt ut av markedet, og som burde kostet 3-400 kroner mindre.

Les flere tester av spilltastaturer og spilltilbehør her.