GÅR AV: Terje Mjøs slutter som kornsernsjef i Evry og blir erstattet av Björn Ivroth. (Foto: Eigil Korsager)
GÅR AV: Terje Mjøs slutter som kornsernsjef i Evry og blir erstattet av Björn Ivroth. (Foto: Eigil Korsager)

Terje Mjøs går av med umiddelbar virkning

Store endringer i Evry. Björn Ivroth utnevnt til ny konsernsjef i selskapet. 

Publisert Sist oppdatert

Styret i Evry ASA har utnevnt Björn Ivroth til ny konsernsjef i selskapet. Dette melder Evry i en pressemelding.

Ivroth har mer enn 30 års erfaring fra lederstillinger i store it-selskaper som CGI, IBM og Accenture, og som konsulent i McKinsey. Fra 2012-2014 var han administrerende direktør i CGI Sverige, hvor han ledet omleggingen av virksomheten. CGI er verdens femte største uavhengige leverandør av tjenester relatert til it og forretningsprosesser

- Vi er svært fornøyde med å ha fått Björn Ivroth om bord. Med ham som sjef skal vi videreutvikle Evry til å bli det ledende selskapet innenfor it-tjenester i Norden. Han har en unik kombinasjon av bransjeerfaring, ledererfaring og evne til å være en pådriver for endring. Dette er viktige egenskaper for den som skal lede Evry fremover, sier Jo Lunder, styreformann i Evry.

- Jeg ser frem til å jobbe sammen med dagens ledelse og til å bli kjent med selskapet, dets kunder og de ansatte. Sammen skal vi skape et enda bedre selskap som leverer kundeopplevelser av første klasse og lønnsom vekst, sier Björn Ivroth.

Mjøs ut

Ivroth tiltrer stillingen med umiddelbar virkning. Han erstatter Terje Mjøs.

- I løpet av de siste ti årene har jeg sett Evry vokse og bli en sterk merkevare, en markedsleder i Norge og et selskap med et solid utgangspunkt for videre vekst i Sverige og resten av Norden. Jeg er sikker på at Apax-fondene er det beste valget som eier for selskapet, og at dette vil bidra til at Evry blir nordisk mester innenfor it-tjenester. For meg er dette riktig tid for å overlate selskapet til en ny konsernsjef, sier Terje Mjøs.

- Vi er svært takknemlige for Terje Mjøs mangeårige lederskap, og spesielt for hans innsats det siste året i forbindelse med de strategiske prosessene som har ført til eierskiftet, sier Jo Lunder.

Apax Partners  sier de ønsker å forsere implementeringen og bidra til å styrke Evrys sterke sider, herunder selskapets portefølje av løsninger for bank- og finansnæringen. Apax Partners vil også bidra til at Evry vokser videre i Norden i øvrige bransjer og i geografiske markeder.

Apax Partners har sagt de støtter Evrys målsetting om å bygge konkurransedyktige og skybaserte løsninger for neste generasjons it-drift og de ønsker at Evry skal forfølge muligheter for gode oppkjøp. Apax-fondene vil kunne gi Evry finansiell støtte og kompetanse, og understøtte investeringer og oppkjøp i samsvar med Evrys langsiktig strategi for lønnsom vekst. Se mer informasjon om Apax Partners og den siste transaksjonen i børsmelding publisert den 8. desember 2014, heter det i pressemeldingen.

Evry vil fortsatt ha hovedkontor i Norge.