Microsoft lanserer Windows 7 "Light"

Wintpc blir en minimalistisk Windows 7-versjon for tynne klienter.

Publisert Sist oppdatert

Microsoft følger suksessen fra brusindustrien og lanserer nå en lettutgave av Windows 7.

Den nedstrippede versjonen er ment for tynnklienter og vil bli tilgjengelig innen utgangen av juni.

Versjonen har foreløpig fått navnet Wintpc, en forkortelse av «Windows Thin PC».

Fornøyde betatestere

Et beta-program som tiltrakk seg 12.000 kunder og partnere ble startet i mars, og denne uken ble utgaven lagt ut som slippkandidat (RC). Slippkandidat er siste stadiet før programvare er produksjonsklar, og kan ses på som en slags generalprøve for programvaren.

Etter beta-programmet, stadiene før RC, var tilbakemeldingen fra testerne at de liker den nedtrimmede versjonen av Windows for tynnklienter ettersom maskinene utgaven mest trolig vil brukes på har mindre diskplass en nye maskiner, hevder Microsofts Karri Alexion-Tiernan i en blogg.

I tillegg skal betatesterne ha likt filtrene som gjør det mulig for kundene å sikre Windows 7-tynnklienter ved å forhindre at data lagres og at applikasjoner installeres lokalt.

Wintpc skal kunne kjøres på tynnklienter som godt kan være gamle pc-er og bærbare. Dermed kan bedrifter gjøre om utdatert ustyr til tynnklienter.

For å håndtere hæren av tynnklienter brukes System Center Configuration Manager, som både kan rulle ut og håndtere flere «images». Oppdateringer kan gjøres over Windows Update eller Windows Server Update Services.

Begrenset

Skrivebordsbilder strømmes fra datasenteret til tynnklienter via Microsofts egen Remotefx-teknologi. Det eneste som kan installeres på pc-ene er verktøy for fjernskrivebord, multimediaavspillere og sikkerehtsverktøy. Produktivitetsprogrammer som Office må startes via fjernskrivebord.

I produksjon vil utgaven kun være tilgjengelig for medlemmer i Microsofts Software Assurance-program, skriver Computerworlds nyhetstjeneste.