FUNKER BRA: I juritzen forlag bruker de Windows 7. – Vi slipper de kjipe tablet-tilpasningene som Microsoft la uelegant til rette for i Windows 8, mener it- og administrasjonsansvarlig Snorre Nergaard.

– Må gjerne bruke privateide dingser

IT-SJEFEN: Snorre Nergaard er både it- og administrasjonsansvarlig i Juritzen forlag. Han synes BYOD er helt greit, men at det likevel er arbeidsgivers ansvar å sørge for optimalt arbeidsverktøy.

Publisert Sist oppdatert

– Hva er den viktigste utfordringen i jobben din akkurat nå?

– Det må være å øke den dagligdagse it-kompetansen hos de ansatte.

– Hva er du mest fornøyd med at du har fått til i din bedrift?

– Vi har begynt å standardisere innkjøpene, og gått fra stasjonære til bærbare pc-er. Det gjør arbeidsdagen til de ansatte litt mer mobil.  

– Hvordan stiller du deg til BYOD (Bring Your Own Device)?

– Helt greit. Vi benytter Citrix, og den sikkerheten som er i forbindelse med pålogging der er mer enn bra nok. Så de ansatte må gjerne bruke sine privateide dingser. Likevel er en rask pc mer effektivt å jobbe på, så om folk sitter med dårlige pc-er, bør det være arbeidsgivers oppgave å sørge for at de ansatte har gode arbeidsverktøy.

– Skal din bedrift over på Windows 10?

– Vi har Citrix gjennom Teknograd, så de styrer. Nå bruker vi Windows 7, og det fungerer bra. Og vi slipper de kjipe tablet-tilpasningene som Microsoft la uelegant til rette for i Windows 8.

– Hvilket program bruker du mest i jobben din?

– Det må være Outlook og Excel. Egentlig hele Office-pakken.

– Hva er it-sjefens viktigste oppgave slik du ser det?

– Det er å sørge for lite nedetid, og ha så få problemer med tilkoblingen som mulig. 

– Hvem rapporterer du til?

– Akkurat nå er det daglig leder Arve Juritzen.