Venter fortsatt med Windows 8

IT-SJEFEN: Dagfinn Grønvik, it-sjef i Møre og Romsdal fylkeskommune, bruker fri programvare der det er hensiktsmessig. Men Windows 8 vil han vente med.

Publisert Sist oppdatert

- Hva er den viktigste utfordringen i jobben din akkurat nå?

- Det er siste innspurt i implementering av videokonferanse for sentraladministrasjonen og mot alle våre videregående skoler. Alle lokasjoner skal ferdigstilles før skolestart i høst.

- Hva er du mest fornøyd med at du har fått til i bedriften din?

- Jeg er mest fornøyd med å ha startet en prosess med å samordne it-ressursene fylkeskommunen. Vi har mange dyktige it-medarbeidere i forskjellige enheter som nå jobber med felles it-tjenester i organisasjonen.

- Hvordan stiller du deg til Cloud Computing?

- Jeg er generelt positiv til bruk av skytjenester, men disse tjenestene har fortsatt begrensninger med tanke på gode integrasjoner mot lokale systemer for identitetsforvaltning, katalog og flyt av forretningsdata. Skytjenester vi har i drift er stort sett begrenset til webapplikasjoner. Plattform og infrastruktur som skytjeneste har vi lite av i dag.

- Hvor mye fri programvare bruker dere?

- Vi bruker fri programvare der det finnes gode løsninger som totalt sett gir større verdi enn proprietær programvare. Vi har en god blanding av fri og proprietær programvare i dag.

- I tillegg til støttetjenester for server infrastruktur blir fri programvare i stor grad brukt til våre webløsninger. Det vil si portaler, intranett og andre nettløsninger for skoler og prosjekter . Vi har også innført en ny ECM-løsning basert på Alfresco det siste året. Tomcat applikasjonsservere begynner også å bli innarbeidet hos fagsystemleverandører.

- Hvordan stiller du deg til Windows 8?

Møre og Romsdal fylkeskommune kommer mest sannsynlig til å hoppe over denne versjonen av Windows på pc-er. Vi kjører Windows 7 i dag og ser ikke at en oppgradering til Windows 8 på pc vil gi noen vesentlig verdi for våre brukere.

- Vi har stort sett Ipad på nettbrett og har dermed ikke noen sterk driver for å fokusere på Windows 8 her heller, men det vil være på tablets Windows 8 vil være aktuelt. Vi holder Windows 8 på utprøvingsstadiet og ser framover mot neste versjon av Windows.

- Hva er it-sjefens viktigste oppgave slik du ser det?

- It-sjefens viktigste oppgave er å sikre at Møre og Romsdal fylkeskommune benytter informasjonsteknologi på en best mulig måte. For å lykkes med dette må man ha en god dialog med fagavdelingene og sammen med dem tilby gode og framtidsrettede it-tjenester.

- Hvem rapporterer du til?

- Jeg rapporterer til administrasjonssjefen.

- Hvem skal svare på disse spørsmålene neste gang?

- Anders Aagard Sørby, it-sjef i Østfold fylkeskommune.

IT-SJEFEN

Hvem: IT-sjef Dagfinn Grønvik

Hvor: Møre og Romsdal fylkeskommune

Antall ansatte: 2500

IT-avdeling: 16 ansatte

IT-budsjett: 16 millioner kroner