HJELPE: Kode24 vil hjelpe der de kan, og har laget en plattform for å koble ukrainske flyktninger med norske jobber. (Foto: Kode24)
HJELPE: Kode24 vil hjelpe der de kan, og har laget en plattform for å koble ukrainske flyktninger med norske jobber. (Foto: Kode24)

Kode24 hjelper ukrainske flyktninger ut i jobb

Har skapt plattform for norske jobber med engelske jobbannonser.

Publisert Sist oppdatert

– Alle norske utviklere kjenner en ukrainer. De har veldig mange teknologer og utviklere, og mange av dem har jobba for norske selskaper, enten fra Ukraina eller her i Norge. Også her på huset har vi flere ukrainske kolleger, forteller produkteier og utvikler Jørgen Jacobsen i Kode24, i en pressemelding.

Kode24, nettavisa for utviklere, lanserer nå en egen landingsside for ledige norske stillinger som ukrainske flyktninger kan søke på.

kode24.no/tech-jobs-norway blir annonsene oversatt til engelsk, og arbeidsplassene har alle stilt seg positive til å motta søknader fra engelsktalende folk i en vanskelig situasjon.

- Samtidig som mange teknologer nå flykter fra Ukraina, har vi her i Norge stor mangel på denne kompetansen. Så å gjøre noe for å koble ukrainske teknologer til norske arbeidsplasser føles både meningsfullt og helt naturlig, sier redaktør Ole Petter Baugerød Stokke i Kode24.

Mange vil bidra

Mange norske arbeidsplasser har allerede meldt seg på, og tar nå gjerne imot søknader fra ukrainere på flukt.

– Vi sjokkeres av bildene som kommer ut, av hvordan en uskyldig befolkning angripes av en stormakt. For oss er det helt naturlig å ville hjelpe "naboen" vår når de lider, forteller daglig leder Kjerstin Tollefsrød i Ludensgruppen, en av annonsørene som nå vil motta søknader fra ukrainere, til Kode14.

– Vi opplever dog maktesløshet i at vi ikke vet hvordan vi kan hjelpe, og ble derfor svært positive til dette konkrete tiltaket. Det gir oss mulighet til å bidra. Vi både gir og får hjelp, samtidig som vi får mulighet til å bygge ned de nasjonale grensene gjennom samarbeid. Det er ingen forskjell på nordmenn og ukrainere, vi er alle et folk!