Nå kommer Tizen

Nå kommer Tizen

Open-source prosjektet Tizen, som utvikler operativsystem for smartmobiler og nettbrett, har sluppet en alpha-versjon

Tizen er et operativsystem basert på Linux. Systemet skal brukes i smartenheter som mobiler, nettbrett, fjernsyn, netbooks og i kjøretøy.

Prosjektet er støttet av flere produsenter, inkludert Intel og Samsung.

Alpha klar til nedlasting

Prosjektet har nå tilgjengeliggjort en alfaversjon av systemet for nedlasting.

Denne versjonen er beregnet på smartmobiler og nettbrett, og kjører i en emulator.

- Vi har komplett kildekode for smartmobiler, nettbrett og andre enheter. Retningslinjer for brukeropplevelse kommer i løpet av de neste ukene og månedene, står det i en melding på prosjektets nettsted.

Samtidig påpeker prosjektet at versjonen som nå er tilgjengelig er en tidlig forsmak, og at det ikke er produksjonsklart eller beregnet for å utvikle applikasjoner for produksjon.

Prosjektet har også sluppet en SDK (software development kit), og jobber for tiden med å revidere API (application programming interface).

- Vi slipper Tizen kildekoden samtidig med alpha SDK-en slik at utviklere kan utforske plattformen i detalj, heter det i meldingen fra prosjektet.

Tizen-prosjektet arrangeres av Linux Foundation, en ideel organisasjon som jobber for å fremme bruk av Linux, og styres av et teknisk utvalg med representanter fra blant annet Intel, Samsung, Linux Foundation og LiMo Foundation (Linux Mobile).

Etter planen skal Tizen være klart til produksjon i første kvartal i år, og de første enhetene som bruker plattformen forventes å være i salg i løpet av sommeren.

Les om:

Åpen Kildekode