Bedre notater på Mac og iPad

CUT: Bedre notater, enten på skrivebordet eller underveis. (Foto: Gorillized)

Bedre notater på Mac og iPad

Outline er en enkel, men like fullt kraftig applikasjon for notater, og med tiltalende fremtoning som passer plattformen.

Tale er sølv, taushet er gull - heter det i ordtaket. Benytter du anledningen til å ta gode notater, er det du som er gylden. 

Gode notater er viktig både i akademisk og profesjonell karriere. Det er viktig at programmene er umiddelbart enkle og intuitive i bruk for at de skal fungere effektivt og være lett tilgjengelige. Skal man konkurrere med penn og papir, er det viktig at maskinvaren ikke oppleves som et filter som kommer imellom tanke og strek.

Outline fra Gorillized er en applikasjon for både Mac og iOS og som i sitt design fremstår i større grad som en klassisk Mac-app enn konkurrentene. Og det er kanskje der Outline skinner mest, i sitt elegante brukergrensesnitt og enkelheten i bruk. 

God flyt

Outline har effektiv struktur i sine dokumenter, rik og enkel grafisk formatering av tekst, tabeller og bilder; mulighet for PDF-eksport, print-import og dessuten kompatibilitet med de to store konkurrentene Microsoft OneNote og Evernote.

Via dele-funksjon (Share Sheet) integreres Outline for Mac og iOS med operativsystemet, slik at man for eksempel fra Safari kan sende nettsider direkte til Outline-innboksen, eller via Tjeneste-menyen sende filer og mapper til Outline. Outline mangler derimot den mer elegante integrasjonen mot Safari som Evernote har med sin webclipper.

Man kan også aktivere en PDF Import-funksjon ved å åpne for PDF Services. På denne måten kan man printe direkte til Outline fra et hvilket som helst program med støtte for utskrift. Outline tillater også eksport til PDF, og forøvrig også deling av notater med lenker til skytjeneste eller via post.

Lokalt eller globalt?

Outline kan lagre innhold både offline lokalt, i skyen og over WebDAV. Fra Evernote kan innhold importeres, mens notisbøkene i Outline er kompatible med OneNote. Enkelte importfunksjoner er kun tilgjengelige i Mac-versjonen.

Det er støtte for sky-stasjoner som Dropbox og Box, Apples egen iCloud Drive, og dessuten Microsofts løsninger OneDrive, OneDrive for Business, SharePoint Server, samt SharePoint Online og Office 365.

Outline har ikke den samme omfattende integrasjonen som OneNote eller Evernote, men er et effektivt verktøy som oppleves som mer Mac-aktig og smidigere i bruk enn konkurrentene. 

Proff bruk

OneNote er gratis, og det er vanskelig å konkurrere med gratis. Outline er ikke gratis, men det er heller ikke Evernote i fullversjon eller OneNote når programmet er integrert i en skyløsning for kommersiell bruk. Det beste er å tenke på Outline som et profesjonelt verktøy med en éngangspris (for lokal lagring, lokale servere eller via gratis-moduler av skytjenester), men også for studerende kan det være verd investeringen. 

For Mac-versjonen går det an å teste appen gratis i to uker med nedlasting fra hjemmesiden. Det anbefales å kjøre demo-versjonen på Mac for å se om en rabattkode fremdeles er aktiv i eksempel-notatene som medfølger.

Du finner Outline for Mac på Mac App Store her, og for iOS på App Store her.

Du kan lese mer om Outline hos Gorillized her. Sjekk ut en promo-video nedenfor. Gorillized stilte velvilligst en versjon av Outline for Mac til disposisjon.

Les om:

Apple