Parallels nå APFS-klar

FIL: Egenutviklet filsystem for det 21. århundre. (Foto: Apple/Powerpage)

Parallels nå APFS-klar

Parallels Desktop for Mac finnes nå med en oppdatering med full støtte for Apples nye filsystem i macOS High Sierra.

Parallels Desktop for Mac er oppdatert til versjon 13.1 for å sikre full støtte for macOS High Sierra-funskjonalitet.

Windows på Mac

Parallels' virtualiseringsløsning for å kunne kjøre alternative operativsystemer - primært Windows - på macOS var tidligere ute på markedet enn konkurrenten VMWare når det gjaldt å tilby støtte for Apples seneste operativsystem. Kanskje litt vel tidlig. 

For mens VMWares Fusion har støttet Apples nye filsystem APFS helt siden forrige versjon ble Parallels ikke helt ferdige med full High Sierra-paritet ved lansering av versjon 13 - kun «klar». Dette gjaldt også støtte for det nye videoformatet HEVC (H.265) samt støtte for VR.

Automatisk feilkorreksjon

APFS er spesielt utviklet for å støtte de flash-baserte SSD-diskene som benyttes i notebooks og delvis i skrivebordsmaskiner, men som selv Apple ikke hadde løsningen helt på plass for å støtte Fusion-drev som kombinerer SSD og tradisjonelle harddisker.

Nå tillater Desktop for Mac v13.1 å opprette en ny Boot Camp virtuell maskin på macOS High Sierra, i tillegg til at man kan installere en virtuell maskin på Recovery-partisjonen på disken på en High Sierra-basert Mac.

Oppdatering til v13.1 er kostnadsfri for v13-lisenser. Du kan lese mer om hva som er nytt i Parallels Desktop for Mac v13 her.

Apple