– Anklagene som er rettet mot oss er usanne

VERSJON: Nå har de fire eierene, Claus Hougesen, Peter Trans, Carsten Ritzau og Kim Holtum, av it-infrastrukturfirmaet 3A-it skrevet et innlegg på sine hjemmesider for å komme med deres versjon av bestikkelses-saken. (Skjermdump: 3A-it)

– Anklagene som er rettet mot oss er usanne

Sjefene i 3A-it bedyrer sin uskyld. De hevder at Atea har fremstilt konto 2840 som hemmelig og suspekt etter å ha tapt en anbudskonkurranse til 3A-it. 

I juni ble det kjent at 13 personer fra Region Sjælland, Rikspolitiet, Atea og 3A-it ble siktet for å ha gitt og mottatt smøring for mer enn en million kroner. Det skal blant annet dreie seg om bestikkelser i form av reiser og hotellopphold i henholdsvis Dubai og USA. 

Nå har 3A-it skrevet et innlegg på sine hjemmesider for å komme med sin versjon av saken.

Påvirker kundene

"Det er blitt reist en rekke voldsomme og usanne anklager mot oss. Selv om saken ikke har med 3A-it å gjøre, påvirker det selvfølgelig våre kunder, medarbeidere og samarbeidspartnere" heter det i innlegget.

De fire toppsjefene i selskapet, Claus Hougesen, Peter Trans, Carsten Ritzau og Kim Holtum skriver at de er forstått med at siktelsene ville være der frem til saken er oppklart, men at de ønsker å slå fast at "anklagene som er rettet mot oss er usanne".

Videre skriver de at sakens store vendepunkt er en kundereise til Dubai. Reisen skal ifølge 3A-it ha vært godkjent av Atea, og Region Sjælland skal selv ha betalte deres andel. Sjefene beskriver at selv om det ikke var noe ulovlig ved deres deltakelse på turen, innrømmer de at de burde ha avstått fra turen ettersom dette skaper tvil om deres integritet. "I 3A-it har vi derfor også klare retningslinjer som forhindrer lignende kundereiser" skriver de.

Konto 2840

Sentralt i saken er Ateas konto 2840, som ifølge Danmarks svar på Økokrim skal være brukt til å betale all moroa med.  

"Det har vært tegnet et bilde av at Region Sjælland hadde adgang til en konto de kunne bruke etter forgodtbefinnende. Det er ikke korrekt" skriver de tre sjefene. Ifølge dem er denne kontoen en helt alminnelig balansekonto i Ateas regnskap som brukes til å bokføre kundfordringer for en rekke kunder - blant annet også Region Sjælland. 

3A-it stiller seg undrende til politianmeldelsen og bestikkelsen. De vet ikke hvorfor de er siktet. Det de midlertidig vet er at "da Atea taper et stort EU-anbud til 3A-it på grunn av en markant prisforskjell, så velger Atea å kontakte Region Sjælland og fremstille konto 2840 som hemmelig og suspekt. Dette gir selvfølgelig ikke Region Sjællands it-direktør noe annet valg enn å kontakte politiet" skriver sjefene. 

I tillegg til å bedyre sin uskyld, legger A3-it også ved dokumentasjoner som skal underbygge deres versjon av saken. 

Atea