GEVINST I SMARTHJEM: Konsernsjef i Lyse og styreleder i Smartly Toril Nag og daglig leder Kristian Helland i Smartly må omstille fokuset for smarthjem-satsningen. (Foto: Arne Joramo)

GEVINST I SMARTHJEM: Konsernsjef i Lyse og styreleder i Smartly Toril Nag og daglig leder Kristian Helland i Smartly må omstille fokuset for smarthjem-satsningen. (Foto: Arne Joramo)

Det er dyrt å være smart

Det kan være uhyre dyrt å være smart for tidlig. Det har Lyses Smartly bittert fått erfare med 302 millioner i tap på tre år. Nå halverer de antall ansatte, selger ut alarmdelen og re-fokuserer hele virksomheten.

Vil du fortsette å lese, velg et av alternativene nedenfor

  • Logg inn!

    Du har abonnement og er registrert som bruker.

  • Har abonnement!

    Du har abonnement, men ikke registrert deg.

  • Bestill abonnement!

    Digital tilgang er inkludert i alle våre abonnement.

Lyses Smartly er ikke de eneste som har fått erfare det. Etter snart fire års drift taper fortsatt Telenor Objects penger. Det samme gjør Future Home som samarbeider med Get. For ikke å snakke om de tresifrete milliontap Telenor sannsynligvis tapte på Comoyo i de to årene selskapet levde med på topp 40 ansatte.

nye å med på enkelt med andre ressurser ikke det for store tjenester innovative tjene telegiganter er Selv ord

syns der Sensio og er Unntaket være samarbeidspartner. Lyse medaksjonær å

millioner 300 Har tapt

 

Smartly 
  2015 2014 2012 år Totalt tre
Omsetning 230.641 41.411 8.051 280.103
Driftsresultat -191.404 -60.979 -40.114 -292.497
Resultat før skatt -197.513 -63.837 -41.021 -302.371
         

- Sagt ikke Dette på Nag. en vel Toril fortsette? styreleder kan annen måte,

i vår oppgave gang å med. virksomheten - Nei, er jeg som refokusere full med vi overtok i fjor styreleder det og

- Var ikke var smarthus-produkter virke dere som for avanserte modent for kan markedet markedsfører? som tidlig Smartly så ute. Det

og på via strømmålere. gjør - Det vil er Altibox som i sagt. Altibox første og sin i enkelt du i er fortsatt automatisk penger. stor satse, de da fiber komme Når fibervirksomheten er dette inn som og store også tid produkter hjemmene at tapte generer advarte sier dro ingen si. årene markedet var Vi ettersom kan godt årene Vi har og i feilvurderte med det framover. betydelig modenheten mot nok Det et vi overskudd, mange smarte det det det vekstmarked hvor være Nå skulle å Nag.

for langt. måtte (hub) av strømmålere. strømmålerne Men smarthusinstallasjoner styring var i kjøpt av Bare det en nå Rogaland problem: med til dingser tjenester husstandene installert så finnes automatiske bare de disse og fram satt Sammen 51.000 de 51.000 har inn har I gateway alt av 550 smarte som ett også har Lyse-konsernet hjemmet.

Han mer levere - Det ansvaret Produktutviklingen før overtok sier markedet krevende kunne vi enn vi ikke gikk til nylig trodde, langt årsaker som så Kristian var Helland. ut det som daglig i Smartly. i antatt var og det. pluss er at mange 2015 modent leder

koster smartinstallasjon mye men med 30.000 lite montør nybygg, et de fra mange nivå. fra for og utføres er andre. i kanskje etter Det 15.000 En Lyse egen til typisk alt

mye var for Smartly

hvert smarthus-produkter utgifter utføre. har til 51.000 av også punkt: øvrig. velferdsteknologi. strømmålere er nå ligger. nå kraftselskap Det har smarthusteknologi, Lyse gjort et alarmselskap, Og er i å mange framfor Og litt smart for ett er altmulig-selskap det både og Smartly et mer: gatewayen alt viktig med til Men myndighetene Knyttet av Fram en det innfusjonert til automatiske pålagt Smartly til AMS for installasjon på et er er det vært by utgiftene noe måter

vi forutsatte at - Vi sku…

Bransjetrender