GEVINST I SMARTHJEM: Konsernsjef i Lyse og styreleder i Smartly Toril Nag og daglig leder Kristian Helland i Smartly må omstille fokuset for smarthjem-satsningen. (Foto: Arne Joramo)

GEVINST I SMARTHJEM: Konsernsjef i Lyse og styreleder i Smartly Toril Nag og daglig leder Kristian Helland i Smartly må omstille fokuset for smarthjem-satsningen. (Foto: Arne Joramo)

Det er dyrt å være smart

Det kan være uhyre dyrt å være smart for tidlig. Det har Lyses Smartly bittert fått erfare med 302 millioner i tap på tre år. Nå halverer de antall ansatte, selger ut alarmdelen og re-fokuserer hele virksomheten.

Vil du fortsette å lese, velg et av alternativene nedenfor

  • Logg inn!

    Du har abonnement og er registrert som bruker.

  • Har abonnement!

    Du har abonnement, men ikke registrert deg.

  • Bestill abonnement!

    Digital tilgang er inkludert i alle våre abonnement.

Lyses Smartly er ikke de eneste som har fått erfare det. Etter snart fire års drift taper fortsatt Telenor Objects penger. Det samme gjør Future Home som samarbeider med Get. For ikke å snakke om de tresifrete milliontap Telenor sannsynligvis tapte på Comoyo i de to årene selskapet levde med på topp 40 ansatte.

tjene er ord tjenester telegiganter Selv enkelt på innovative nye andre det store med å ikke ressurser med for

samarbeidspartner. Lyse der være er og å syns medaksjonær Sensio Unntaket

Har millioner tapt 300

 

Smartly 
  2015 2014 2012 år Totalt tre
Omsetning 230.641 41.411 8.051 280.103
Driftsresultat -191.404 -60.979 -40.114 -292.497
Resultat før skatt -197.513 -63.837 -41.021 -302.371
         

fortsette? - Sagt en annen vel Nag. Toril Dette kan måte, ikke styreleder på

overtok fjor vi i gang i er å med. med - Nei, som refokusere virksomheten styreleder det jeg vår full og oppgave

ute. Det var markedsfører? markedet kan avanserte smarthus-produkter dere for Smartly modent så - Var tidlig som virke ikke for som

produkter Nag. si. godt fiber som og betydelig i med nok det være markedet satse, et strømmålere. penger. sier dette skulle vil det fortsatt det de automatisk du Vi i gjør var tid stor framover. mot store via i enkelt hvor - Det kan Nå å Det på generer smarte inn at sin er fibervirksomheten Når og hjemmene vekstmarked modenheten feilvurderte ettersom og advarte også er årene som ingen første da har Altibox dro i overskudd, årene mange tapte Vi Altibox og vi er sagt. det komme

550 installert satt strømmålerne strømmålere. nå med av alt så har dingser inn I disse bare hjemmet. smarthusinstallasjoner gateway de tjenester Rogaland Bare for 51.000 Lyse-konsernet ett kjøpt finnes 51.000 måtte (hub) Sammen av som har i var har også langt. det smarte problem: Men styring en fram automatiske av og til de husstandene

kunne i ansvaret gikk daglig det. ikke Kristian markedet Han at før langt 2015 leder nylig trodde, antatt mer årsaker som krevende er det mange - Det til ut som enn levere Helland. så sier var Produktutviklingen overtok pluss modent vi vi var og i Smartly.

En etter til lite alt fra kanskje nybygg, i smartinstallasjon med egen andre. Lyse montør Det nivå. for de et utføres koster og mye 15.000 men er mange typisk fra 30.000

var Smartly mye for

til hvert punkt: Og AMS har også 51.000 Men vært det pålagt et strømmålere innfusjonert installasjon er velferdsteknologi. litt smarthusteknologi, av til Knyttet by er for alarmselskap, Smartly Fram nå måter framfor smarthus-produkter til alt smart Og en med og mer: for kraftselskap det i på øvrig. viktig et automatiske å er Smartly Lyse altmulig-selskap ligger. utgiftene myndighetene et gatewayen har noe både mange ett er av det utgifter gjort er til Det nå utføre.

vi at forutsatte sku… - Vi

Bransjetrender