GEVINST I SMARTHJEM: Konsernsjef i Lyse og styreleder i Smartly Toril Nag og daglig leder Kristian Helland i Smartly må omstille fokuset for smarthjem-satsningen. (Foto: Arne Joramo)

GEVINST I SMARTHJEM: Konsernsjef i Lyse og styreleder i Smartly Toril Nag og daglig leder Kristian Helland i Smartly må omstille fokuset for smarthjem-satsningen. (Foto: Arne Joramo)

Det er dyrt å være smart

Det kan være uhyre dyrt å være smart for tidlig. Det har Lyses Smartly bittert fått erfare med 302 millioner i tap på tre år. Nå halverer de antall ansatte, selger ut alarmdelen og re-fokuserer hele virksomheten.

Vil du fortsette å lese, velg et av alternativene nedenfor

Lyses Smartly er ikke de eneste som har fått erfare det. Etter snart fire års drift taper fortsatt Telenor Objects penger. Det samme gjør Future Home som samarbeider med Get. For ikke å snakke om de tresifrete milliontap Telenor sannsynligvis tapte på Comoyo i de to årene selskapet levde med på topp 40 ansatte.

ord ressurser innovative tjene er andre store med tjenester ikke for å med telegiganter nye Selv enkelt det på

der Unntaket Sensio Lyse samarbeidspartner. medaksjonær syns og er være å

tapt 300 Har millioner

 

Smartly 
  2015 2014 2012 tre år Totalt
Omsetning 230.641 41.411 8.051 280.103
Driftsresultat -191.404 -60.979 -40.114 -292.497
Resultat før skatt -197.513 -63.837 -41.021 -302.371
         

annen en - Sagt på Dette måte, styreleder Toril vel kan Nag. ikke fortsette?

virksomheten i refokusere å vår styreleder er i med. overtok oppgave og som vi full fjor med - Nei, det jeg gang

tidlig kan Smartly smarthus-produkter markedsfører? ute. ikke dere virke markedet avanserte som som modent Det - Var for for var så

og mot tid - Det Når inn hvor vil overskudd, framover. på vekstmarked stor Altibox det produkter modenheten godt feilvurderte satse, fibervirksomheten Nå årene i et det betydelig og advarte sier var i automatisk dette som å dro årene kan Vi det er de via er Vi er markedet fiber det gjør hjemmene Nag. også med i at komme generer fortsatt store ettersom du som være da Det Altibox første i nok smarte si. sagt. og sin vi strømmålere. mange enkelt ingen skulle og tapte har penger.

var 550 smarthusinstallasjoner inn har de automatiske ett har kjøpt 51.000 finnes dingser og I bare strømmålere. med fram som har gateway for av strømmålerne (hub) så problem: installert til av av alt Sammen Rogaland styring Bare Lyse-konsernet disse langt. satt de tjenester måtte 51.000 i nå smarte det hjemmet. også en Men husstandene

nylig - Det vi modent det som kunne er vi årsaker var som sier mer levere Han og daglig ut markedet antatt Produktutviklingen i Smartly. i langt til trodde, før det. pluss Kristian leder at enn overtok var Helland. 2015 så ansvaret mange ikke gikk krevende

i egen nybygg, til men alt etter et mange montør typisk 30.000 andre. En Det Lyse koster de utføres smartinstallasjon 15.000 kanskje med lite mye for er og nivå. fra fra

mye var Smartly for

alarmselskap, i det er til av altmulig-selskap Men er er av smarthusteknologi, ligger. litt automatiske det Lyse myndighetene installasjon et gjort til AMS 51.000 med til et har Og på ett for Smartly både har øvrig. Fram pålagt noe utgiftene gatewayen nå Og å viktig by alt et kraftselskap for måter punkt: det også nå smart utføre. og smarthus-produkter Smartly en utgifter hvert framfor strømmålere mange er mer: til vært er Det innfusjonert Knyttet velferdsteknologi.

vi - Vi forutsatte sku… at

Bransjetrender