SAS og SAP samarbeider

SAS og SAP samarbeider

Konkurrentene inngår partnerskap. SAP Hana + SAS-analyse = sant.

Nå skal de to forretningsanalysegigantene utvikle felles teknologi som utnytter SAP Hana-plattformen med SAS sine analyseløsninger, ifølge en pressemelding.

- Intelligent styring gjennom avansert analyse i sann-tid gir en virksomhet positive resultater på både topp- og bunnlinje. Det er dette det nye samarbeidet mellom SAP og SAS handler om. Kundene vil nå få en enklere hverdag med mulighet til å ta raskere beslutninger basert på bedre innsikt, sier administrerende direktør i SAS Institute i Norge, Kåre Nygård.

Intelligent styring gjennom avansert analyse i sann-tid gir kindene mulighet til å ta raskere beslutninger basert på bedre innsikt, som påvirker topp- og bunnlinje. Det er dette det nye samarbeidet mellom SAP og SAS handler om, ifølge sjefen.

- Tenk om virksomhetskritisk analyse kan gjøres umiddelbart når dataene blir generert, uten å måtte ta ineffektive omveier som å sammenstille data fra ulike siloer og stadig måtte ta nye kopier av de samme dataene. Det er lettere å flytte analysemodellen til dataene dine, enn det er å flytte dataene til modellen. Ved å kjøre SAS sine analyseprogrammer gjennom SAP HANA vil nettopp denne visjonen oppfylles for også SAP sine kunder, som nå får en større valgfrihet der de kan velge det beste fra våre to verdener.

De to vil fortsette å utvikle en dypere integrasjon mellom sin teknologi gjennom 2014, primært gjennom SAS' bransjeløsninger for finansiell sektor, telekommunikasjon, detaljhandel og produserende industri, ifølge Nygård.

- Intensjonen videre er å se på felles forretningsmessige muligheter. Vi vet at alminneliggjøringen av «i-minne teknologi» åpner for et vell av muligheter til nyskapning for våre kunder, fortsetter han.

Business Intelligence