Microsoft satser på ERP i skyen

Microsoft satser på ERP i skyen

Dynamics Nav flyttes til Azure neste år, og partnerne skal med.

Dynamics ERP blir tilgjengelig fra nettskyplattformen Azure. Det annonserte Microsoft under Convergence-konferansen i Atlanta mandag kveld.

Skiftet er ansett å være blant de største selskapet har valgt i samband med nettskystrategien, melder Computerworlds nyhetstjeneste.

Les mer: Kort forklart - dette er Microsoft Azure

Helt ny modell

Dynamics ERP har tidligere gått gjennom partnere, som har solgt løsningen som vertsbasert SaaS eller lokalt installert i datasenteret i virksomheten. Microsoft hevder nå at kundene kan velge å flytte til nettskyen etter egne planer og behov. Selskapet er samtidig ekstremt var for partnere som bekymrer seg over at en lukrativ inntektskilde skal forsvinne i tåka, så å si.

- Uansett hvordan vi gjør dette, så skal økosystemet vi har laget rundt Dynamics ERP være med inn i skyen. Alle de som bringer og tilpasser produktet til kundene i dag, vil fortsatt være der i nettskyen, poengterte Kirill Tatarinov, sjef for forretningsløsningene i Microsoft, under hovedinnledningen mandag kveld norsk tid.

Partnerne utsettes for en massiv informasjonskampanje under Convergence-konferansen for å se mulighetene i Azure-løsningen. Dette innebærer blant annet full tilgang til å lage vertikale applikasjoner, nye tjenester og tillegg, samt muligheten til salg gjennom Dynamics Marketplace. Partnere får også egne guider til hvordan de skal tjene penger i nettskyen.

Les mer: Microsoft har medvind i skyene

Avgjørende partnere

Det er ikke rart at Microsoft gjør sine hoser knallgrønne blant partnerne. ERP er fortsatt krevende å selge, tilpasse og vedlikeholde selv om selve programvareplattformen gjøres tilgjengelig fra skyen. Partnerne er også viktige for alt tilleggssalg som følger av å ha en salgskanal tett inn til virksomhetene og deres kjernefunksjoner.

Konkurrentene i markedet er først og fremst Netsuite og SAP. Den første komponenten som sendes til skyen tidlig neste år er en større lansering av Nav-modulen, som nordiske brukere kjenner fra før oppkjøpet som Navision.

Microsoft lanserte også Dynamics SL2011 under Convergence, og datasenterversjonen av Dynamics CRM 2011 er tilgjengelig for vanlig distribusjon. Dynamics GP 2010 R2 blir tilgjengelig fra mai.

Cloud Computing