DAB-radioen død i Sverige

OPPSIKTSVEKKENDE: Norge er fortsatt det enste landet i verden som har besluttet å stenge FM-nettet. Per Morten Hoff i Ikt-Norge mener at  å stenge dette med tvang fremstår som en stadig mer oppsiktsvekkende beslutning. (Pressefoto: Ikt-Norge)

Den svenske regjeringen stopper overgangen til Dab+

Konklusjonen fra den svenske regjeringen er at Dab er for usikkert og for dyrt. Dette får generalsekretær Per Morten Hoff i Ikt-Norge til å sette spørsmålstegn ved Norges beslutning om å stenge FM-nettet. 

Tirsdag kunngjorde Sveriges kulturminister, Alice Bah Kuhnke, at de dropper Dab. En overgang til Dab+ er forenet med alt for store uklarheter, mener hun.

Kuhnke skriver i et debattinnlegg i Svenska Dagbladet at som med mange politiske beslutninger, særlig innen områder med teknologi, så kan det være mulig å ta opp diskusjonen på nytt. Blant annet vil den Svenske regjeringen vil følge utviklingen i Norge ettersom FM-nettet her vil legges ned til fordel for DAB+-sendinger. 

Oppsiktsvekkende

 – Norges beslutning om å stenge FM-nettet med tvang fremstår som en stadig mer oppsiktsvekkende beslutning. Norge er fortsatt det enste landet i verden som har besluttet å stenge FM-nettet, sier Hoff i en pressemelding.

– Øvrige land som har satset på DAB, som Sverige, Danmark, England har alle besluttet ikke å stenge FM-nettet. Hva har gjort norske politikere så sikre i deres teknologivalg når resten av verden innser at DAB ikke er fremtiden. Burde ikke NRK heller satse på innhold på de plattformer som lytterne vil ha, fremfor å binde opp enorme kostnader på infrastruktur, undrer Hoff.  

Les om:

DAB