De 20 mektigste hos Apple - Del 19

ANONYM: Jeff Williams er en av de mer ukjente og mediesky medlemmene av Apples lederteam. (Foto: Apple)

De 20 mektigste hos Apple - Del 19: Anonyme Jeff Williams

Jeff Williams er kjent for å være en av de mest ukjente i Apples lederteam.

I denne artikkelserien presenterer vi de 20 mektigste personene i Apples ledelse.

Jeff Williams har i sin stilling som operativ leder hos Apple ansvaret for mye av logistikken rundt Apples produksjon, transporten av komponenter og ferdige produkter, eksport og import og mye annet som krever god organisering.

For eksempel skal Williams ha hatt stor innflytelse på prosessen frem mot lanseringen av Apples første smarttelefon, iPhone, i 2007.

Han har jobbet med logistikk i forskjellige stillinger siden 1998, og i 2010 ble han utnevnt til Vice President of Operations.

Williams har ingeniørutdannelse fra North Caroline State University og arbeidet hos IBM fra 1985 til 1998.

Selv om Williams har hatt en solid karriere hos Apple, er det lite man vet om hans privatliv. Det lille som er kjent er at han skal være en svært jordnær fyr, som selv etter at han kom opp i sjefssjiktet hos Apple fortsatte å kjøre rundt i en gammel Toyota.

Dessuten skal han være en sporty type, slik mange er hos Apple, og han er aktiv i sykkelsporten.

Av og til må imidlertid også mediesky personer frem i rampelyset, i hvert fall når de jobber i ledelsen i et så stort konsern som Apple.

De som fulgte godt med under lanseringsshowet til Apple 9. september, vil husket at Jeff Williams var på scenen og presenterte nyhetene på Apple Watch-fronten.

Artikkelforfatteren, Roberta Alidori, er skribent hos britiske Macworld. Artikkelen er oversatt og bearbeidet med en del tilføyelser av Toralv Østvang.