Åtte nye funksjoner i uTorrent

Åtte nye funksjoner i uTorrent

BitTorrent Inc. lanserer kule nye funksjoner i fildelingsklienten uTorrent.

uTorrent er et av de mest populære bittorrentprogrammene, og har mer enn 50 millioner brukere over hele verden, skriver TorrentFreak.

I mai åpnet BitTorrent en seksjon kalt Idea Bank på sine nettsider, hvor uTorrent-brukerne kunne legge inn forslag og stemme på nye ideer og funksjoner de gjerne vil ha i fildelingsklienten. Hundrevis av forslag og tusenvis av stemmer er kommet inn, og her er de åtte mest populære tilleggene som snart blir å finne i uTorrent-klienten.

LES OGSÅ:

Enkelt å dele filer med Opera 10.10

1. uTorrent for Linux

Endelig er uTorrent for Linux på vei, og med mer enn 5300 stemmer er dette det mest populære forslaget så langt.

- Vi gjør store framskritt med Linux-klienten, og er snart klare for å lansere den, forteller BitTorrent-administrator Firon til TorrentFreak.

2. Bedre prioriteringsfunksjon for flere filer i en torrent-nedlasting

For torrents som inneholder flere filer, for eksempel i et musikkalbum med ti spor, er det per nå bare mulig å prioritere disse med tre innstillinger – lav, medium og høy.

- Vi kommer til å tilføye opptil 16 prioriteringer eller ha et valg som automatisk prioriterer filene i rekkefølge, forklarer Firon.

LES OGSÅ:

uTorrent på iPad og Android

3. Send en e-post når en nedlasting er fullført

Med økende båndbredde og bedre kunnskap blant brukerne om hvordan de skal konfigurere klienten, går nedlasting raskere enn noen gang før. Men med større hastighet øker appetitten på kvalitet, og derfor også størrelsen på nedlastingene, som for eksempel med xvid kontra dvd-størrelse på videoer. Det betyr nødvendigvis at brukerne ofte ikke er tilstede når en nedlasting er ferdig, men med e-postvarsling får man umiddelbart beskjed.

4. Bare del filer når pc-en er i hvilemodus

Noen deler filer hele tiden, mens andre gjerne vil bruke hele båndbredden til andre oppgaver når de sitter ved pc-en. Fullskala opp- og nedlasting av bittorrent-filer påvirker ytelsen, med mindre klienten er særskilt nøyaktig konfigurert. Hvilemodusløsningen, som kan tilpasses av brukeren, innebærer at fildeling bare foregår når brukeren ikke jobber med andre ting.

LES OGSÅ:

Last ned film lovlig og gratis

5. Skann etter virus når en nedlasting er fullført

Selv om det er mindre sjanse for virusinfeksjon når man bruker uTorrent kombinert med anerkjente torrentindeks-sider enn det er med andre protokoller, er ingen fildelingsmetode immun mot slike trusler. En automatisk virussjekk sørger for at ingenting slipper igjennom. Virussjekken kan tilpasses slik brukeren ønsker.

6. Lås uTorrent med passord

Hvis du benytter en pc som brukes av flere, kan det være greit å holde nedlastingene dine unna nysgjerrige uvedkommende. Ved å bruke et passord kan filoverføringer fortsette skjult og privat, uansett hvem som sitter ved maskinen.

- Dette blir integrert med Boss Key-funksjonen, slik at du kan bruke Boss-knappen til å låse uTorrent. Når du trykker på knappen igjen, vil du bli spurt om et passord, forklarer Firon.

LES OGSÅ:

Fildelingsnettsted kjøper russisk landsby

7. Flytt torrent-filer og data med ett klikk

Alle som har forsøkt å flytte på sine nedlastede .torrent-filer og tilhørende data til et annet sted på pc-en, er kjent med hvor tung denne manuelle prosessen kan bli når det er mange filer involvert.

- Å administrere filer i uTorrent fungerer ganske dårlig i uTorrent akkurat nå, men vi forsøker å gjøre det enklere i versjon 2.2. Vi jobber med en funksjon som fikser alt dette i ett grep, og omplasseringsfunksjonen i Filfanen skal virke på samme måte, sier Firon.

LES OGSÅ:

Disse tar over etter The Pirate Bay

8. Støtte for UNRAR og flytting av filer

Alle som laster ned store filer som er delt opp i flere .RAR-filer kjenner til prosessen med å pakke opp, slette og flytte på filene. Den nye løsningen gjør at brukerne kan strømlinjeforme denne prosessen, slik at man slipper å gjøre dette manuelt for hver gang.

Du kan laste ned siste versjon av uTorrent her.

Digital Livsstil