Visittkort på mobilen

Visittkort på mobilen

Med tjenesten My Name Is E går du aldri tom for visittkort.

Visittkort var den store greia på slutten av 1980-tallet. Et symbol på makt og status. Har du lest boken (eller sett filmen) om American Psycho, husker du kanskje hvordan hovedkarakteren Patrick Bateman nærmest rev av seg håret i sinne fordi andre hadde stiligere visittkort enn ham.

Visittkort har absolutt ikke dødd ut, men brukes kanskje ikke like mye som før. Med internett og alle mulige slags sosiale samfunn er det kanskje ikke behov for det heller? Men så kan det igjen være greit å kunne skille mellom privatliv og jobb, og det er her den nye tjenesten My Name Is E kommer inn.

Digitalt og sosialt

My Name Is E, eller bare E, er ditt visittkort i skyen. Tjenesten er helt gratis. Du har tilgang til visittkortene både på datamaskinen og mobiltelefonen, og det finnes til og med en egen iPhone-app som lar deg enkelt dele og motta visittkort via tjenesten.

Å opprette et nytt visittkort er så enkelt at det er morsomt. Dette gjør du via et webgrensesnitt på www.mynameise.com. Alle visittkortene har i utgangspunktet samme design, som du kan tilpasse med din egen logo og/eller profilbilde. Du kan legge til en rekke personopplysninger, og du kan også integrere ulike nettjenester som Facebook, Twitter, LinkedIn, Blogger, Flickr, MSN og Skype. Nettjenestene dukker opp som små klikkbare logoer.

Du kan velge å ha et offentlig visittkort som er tilgjengelig på en egen nettadresse. Sjekk for eksempel min på eee.am/kirsti. Kortene kan deles via e-post, og kan lagres i standardformatet for elektroniske visittkort, vCard (.vcf). Det er også mulig å lage din egen widget som du kan plassere på nettsiden/bloggen din, eller i en e-postsignatur.

iPhone-deling

My Name Is E har som nevnt en egen iPhone-applikasjon som du kan laste ned fra App Store. Via app-en kan du dele og sende visittkort, enten til andre My Name Is E-brukere eller via e-post.

Det hele er utrolig enkelt, miljøvennlig og best av alt: du går aldri tom for visittkort! Se demovideo under.

E for iPhone from E on Vimeo.

Les om: