AirDrop med og uten Lion

AirDrop med og uten Lion

TIPS: Slik får du Apples smarte filoverføring på alle maskiner.

Apples nye operativsystem OS X Lion har innebygget trådløs fildeling. Funksjonen kalles for AirDrop, og konfigureres automatisk for maskiner i nærheten.

Filer kan overføres trådløst mellom støttede maskiner, og tjenesten krever altså intet oppsett - hverken på din maskin eller på den trådløse infrastrukturen.

Filer kan på denne måten overføres enkelt mellom to maskiner via P2P (peer-to-peer). Og sikkert - transaksjonen er sikret med TLS-kryptering, og det opprettes automatisk en brannmur mellom de to maskinene.

Støttede maskiner

Men ikke alle maskiner som OS X 10.7 Lion kan installeres på, støtter AirDrop. Apples forklaring på dette er begrensninger i maskinvaren. Maskiner som offisielt støttes er som følger:

  • MacBook Pro Unibody (sent 2008 eller nyere)
  • MacBook Air (sent 2010 eller nyere)
  • MacBook (sent 2008 eller nyere
  • iMac (tidlig 2009 eller nyere)
  • Mac Mini (midten av 2010 eller nyere)
  • Mac Pro (tidlig 2009 med AirPort Extreme-kort eller midten av 2010)

Dersom AirDrop er støttet på din maskinen, vises dette i Gå-menyen. Hvis AirDrop ikke vises på Gå-menyen, støtter ikke din Mac denne funksjonen.

Men det viser seg altså at også enkelte eldre maskiner kan aktiveres for å støtte AirDrop. Dette gjøres ved å kjøre følgende kommando i Terminalen (alt på en linje):

defaults write com.apple.NetworkBrowser BrowseAllInterfaces 1

Merk: Det kan hende du må gjøre dette på alle maskiner som inngår i et AirDrop-nettverk dersom dette skal kombineres med maskiner som ikke offisielt er støttet av Apple. Og det er heller ikke garantert at det vil virke.

DropCopy-alternativet

Skulle det derimot vise seg at denne metoden heller ikke virker for deg, finnes det alltids en tredjepartsløsning. Et eksempel på dette er DropCopy, som dessuten fungerer under iOS. DropCopy er til og med gratis for inntil tre brukere.

Du kan lese mer om - samt laste ned - DropCopy her.

Via Cult Of Mac.

Enterprise