Circleit fyller ti år

Circleit fyller ti år

Miljøbedriften kom til verden under navnet Global Databroker i Skien i 2003.

I 2003 startet Anders Meland og Finn Johnsen firmaet Global Databroker (nå Circleit) med kontor over en garasje i Skien. Ikke lenge etter flyttet selskapet til Rødmyr industriområde i Skien, hvor de har holdt til siden.

Selskapet, som blant annet tar inn brukt it-utstyr, renoverer det og selger det videre, fyller nå ti år og har vokst til fjorten ansatte. Selskapet leverer fortsatt brukt it-utstyr til kunder over hele verden.

- I denne perioden har vi har sett konkurenter komme og gå, så noe må vi ha gjort riktig, sier Anders Meland, daglig leder i jubileumsbedriften.

Tjenestene som selskapet leverer inkluderer ikke bare pussing og videresalg av brukt utstyr, men også logistikktjenester, sikker datasletting og utkjøp. I tillegg tilbyr Circleit tjenester som tanking, avemballering, merking, registrering og utsending.

Ved fem-års jubileet i 2008 kom Acento Finans inn på banen, og tok 90 prosent eierskap i virksomheten. Det bidro også til en vekst som Meland mener ville vært vanskelig uten, blant annet gjennom å leverer tjenester til Acentos partnere som Lenovo, Evry og Telecomputing.

Nå, i selskapets tiende år, har Circleit byttet til nye lokaler, og gjort en del oppgraderinger i egne systemer, inkludert nettbutikk og nye ISO-sertifiseringer med det mål for øyet å tilby enda bedre og raskere tjenester, forteller Meland.

- Circleit skal også i fremtiden være en aktør som kundene kan stole på, avslutter Meland.

Enterprise