Derfor skal du velge Windows-pc

Derfor skal du velge Windows-pc

Glem Mac! Her er åtte grunner til at du skal velge Windows neste gang du skal kjøpe en pc.

Ni av ti datamaskiner kjører med en eller annen versjon av Windows, og det er uten tvil det operativsystemet som brukes av folk flest. Fordelen med å følge strømmen er at det er enklere å få hjelp av andre; de fleste kjenner til Windows og hvordan det fungerer.

Hvilke flere fordeler har Windows-brukere? Nedenfor følger en liste med åtte grunner til at du skal velge Windows neste gang du skal kjøpe en datamaskin.

Til Apples forsvar har vi også artikkelen Derfor skal du bytte til Mac. Les begge artiklene og gjør opp din egen mening.

1. Større utvalg

Windows-maskiner kommer i en rekke ulike størrelser og utforminger. Du kan få alt fra en liten netbook - minibærbar - som får plass i lommen til en monstermaskin med det aller råeste av maskinvare. En stasjonær datamaskin er dessuten enkel å bygge ut eller oppgradere med et nytt grafikkort eller en raskere prosessor. Du er nesten garantert å finne en Windows-pc som tilfredsstiller dine behov. Apple har totalt bare ni Mac-modeller.

LES OGSÅ: PC Worlds pc-tester

2. Flere budsjettalternativ

Det er en vanlig misoppfatning at Windows-pc-er er billigere en Mac-maskiner. En fullt utrustet Windows-pc med samme spesifikasjoner og programmer som en Mac kan i noen tilfeller koste mer. Fordelen med å velge en Windows-pc er imidlertid at det faktisk finnes billigere alternativer. Apple har ingen ordentlig billig Mac-modell.

3. Mer funksjoner i maskinvaren

Selv om Apple er veldig innovative når det gjelder utviklingen av sin maskinvare, kan det i blant bli litt for sparsommelig. En Windows-pc har som oftest en rekke funksjoner som ikke finnes på en Mac. Blant annet har mange pc-er som selges i dag, innebygde kortlesere for minnekort, tilkoblinger for hdtv, innebygde tv-mottakere og støtte for Blu-ray. Det går selvsagt an å få mye av dette på en Mac, men da må du nok åpne lommeboka.

4. Større programtilbud

Det hersker ingen tvil om at det finnes langt flere programmer for Windows enn Mac. Til Mac-ens forsvar har det blitt bedre de senere årene. Det finnes imidlertid langt flere programutviklere for Windows, og du finner dessuten flere nisjeprogrammer for operativsystemet.

5. Windows-brukere kommer foran i køen

Igjen skyldes dette at folk flest bruker Windows. For eksempel har Windows-folket kunnet ta i bruk Googles Chrome-nettleser i over et halvt år, mens Mac-gjengen fortsatt venter på at OS X-versjonen skal bli klar. Ulike produkter som digitalkameraer og annen maskinvare leveres alltid med drivere for Windows, noe som ikke er like selvsagt for Mac-brukere. Microsoft Office kjører dessuten mye raskere og bedre på en Windows-datamaskin enn tilsvarende for Mac – men det er kanskje ikke spesielt overraskende?

6. Gjør det selv

Setter du sammen datamaskinen din fra bunnen av, har du sjansen til å få den helt perfekt. Å bygge en Windows-maskin er så enkelt at mange ikke ville drømme om å kjøpe en butikkferdig datamaskin. Hjemmelagde OS X-systemer finnes, men ennå er det ikke et alternativ til å kjøpe en Mac laget av Apple selv.

LES OGSÅ: Farlig å kjøre Windows på Mac

7. Mer spill og moro

Apple kjører hardt på med reklamekampanjer hvor de antyder at Windows ikke kan brukes til noe annet regneark og kakediagrammer. Men Windows er fremdeles dataspillernes førstevalg, fordi det finnes flere spill å velge mellom og fordi det er enklere å oppgradere maskinvaren selv for spill som krever mer kraft. Operativsystemet Windows Media Center gjør også at du kan gjøre om pc-en din til et multimediesenter – Apple vil at du skal bruke deres egen Apple TV-maskin.

8. Windows-områder på nettet finnes fortsatt

Noen nettsider fungerer fortsatt best i Internet Explorer, eller de påstår i hvert fall at de gjør det. Av og til kan du få beskjede om at det er Internet Explorer 6 som gjelder. Selv om sidene fungerer helt eller delvis likevel, er det først og fremst Windows-brukerne de er laget for.

Denne listen med åtte grunner til at du bør velge Windows, er utarbeidet av tidligere redaktør av vårt amerikanske søstertidsskrift PC World, Harry McCracken, som nå er frittstående blogger, men som fortsatt publiseres hos PC World.

Les også åtte punkter til forsvar for Mac.

Hvorfor velger du Windows fremfor Mac? Legg igjen en kommentar nedenfor!

Les om:

Enterprise