- Dropp Google, bruk Bing

- Dropp Google, bruk Bing

Firefox-sjef anbefaler brukerne å bytte til Microsoft.

Mozillas utviklingsdirektør for nettsamfunn, Asa Dotzler, er så sjokkert over Googles syn på personvern at han anbefaler Firefox-brukere å bytte til erkekonkurrenten Microsofts søkemotor Bing.

I et blogginnlegg viser Dotzler til et intervju med Google-sjef Eric Schmidt hvor han blant annet uttaler:

- Hvis du driver med noe du ikke vil at noen skal vite om, så burde du kanskje ikke drive med det til å begynne med. Virkeligheten er den at alle søkemotorer – også Google – lagrer slik informasjon i en viss tid, det er vi som amerikanere forpliktet til etter The Patriot Act. All informasjon kan bli videreformidlet til myndighetene, sier Schmidt.

Oppskrift på Bing-bytte

- Dette er Googles toppsjef som sier hva han synes om ditt privatliv. Ingen uklartheter, ingenting er tatt ut sin sammenheng, skriver Dotzler.

Deretter legger han ved en lenke til et tilleggsprogram til Firefox som gjør Bing til den foretrukne søkemotoren i Firefox. Ifølge Dotzler har Bing langt bedre brukervilkår for personvern.

Utspillet vil sannsynligvis få toppsjefene i Mozilla til å sette morgenkaffen i halsen, ikke bare fordi Dotzler anbefaler Firefox-konkurrenten Microsoft, men fordi 90 prosent av Mozillas inntekter stammer fra samarbeid med Google. Mozilla får provisjon på alle søk som gjøres i søkefeltet i Firefox, og i 2008 tjente Mozilla 75 millioner dollar på dette.

Se CNBC-intervjuet med Eric Schmidt i videoen under:

Enterprise