Rolf Gregor Skaar (til høyre) er administrerende direktør i Stavanger-selskapet Vision IO. Her sammen med grunnlegger Øyvind Hovland. (Pressefoto)

FRA OLJE OG GASS: Rolf Gregor Skaar (til høyre) er administrerende direktør i Stavanger-selskapet Vision IO. Her sammen med grunnlegger Øyvind Hovland. (Pressefoto)

Fra olje til teknologi

Vision IO har fått ny administrerende direktør, Rolf Gregor Skaar, som har lang erfaring fra oljebransjen.

Stavanger-selskapet Vision IO (etablert i 2008) utvikler visuelle inspeksjonssystemer til bruk i olje- og gassindustrien. Nå har selskapet ansatt industriveteranen Rolf Gregor Skaar som ny administrerende direktør.

Han overtar for nåværende sjef og gründer Øyvind Hovland, som går over i rollen som teknologidirektør.

Industrierfaring

Skaar kommer til Vision IO fra H&R Skaar, der han var partner. Han har tidligere vært administrerende direktør i Control Cutter, daglig leder og forretningsutvikler i VNG Norge og strategisjef i Statoil. Han har også erfaring som planleggings- og økonomidirektør i Petroleum Development Oman og ikke minst ingeniør i Shell.

Etter over 20 år i bransjen, mener Skaar tiden er inne for å hoppe over på teknologi-, innovasjon- og leverandørsiden av bransjen.

- Egentlig burde flere oljeansatte se industrien fra leverandørsiden, det tror jeg er både nyttig og lærerikt, sier Skaar i en melding. 

Spesielt ettersom utfordringer preger dagene i olje- og gassindustrien.

- Dagens lave oljepriser gjør det muligens enda viktigere å holde brønnproduktiviteten oppe, påpeker han.

Skaar er utdannet oljeingeniør med mastergrad fra Imperial College London, og påbygging i forretningsutvikling fra University of Oxford.

Planlegger for vekst

Vision IO har på kort tid gått fra en portefølje med tre inspeksjonssystemer til 15 systemer som er tilpasset forskjellige behiov i bransjen, eksempelvis P&A-aktiviteter, brønn-integritet, tilstandsovervåking og produksjonsoptimalisering. Porteføljen skal ifølge teknologidirektør Hovland vokse til 45 systemer i løpet av året.

- Vi har behov for å bygge opp organisasjonen til å håndtere denne formidable veksten. Dette er en svært spennende tid for selskapet, sier Hovland.

Enterprise