Inngår veddemål om appens fremtid

Inngår veddemål om appens fremtid

Software Innovation og Visma sikre på bedriftsappens utvikling.

Visma er helt sikre på at forretningsappens mobile fremtid er html5 – en webapplikasjon som kan kjøre fra nettleseren og som tilpasser seg den enkelte mobile enhet via stilark (CSS).

Software Innovation er helt uenig. Eller ikke helt. Men nesten. De mener forretningsappens fremtid er html5 bakt inn i skallet til en såkalt «native» applikasjon, slik at appen får utseende og følelsen til øvrige apps på den mobile enheten.

Sjampis på spill

Computerworld har skrevet omfattende saker om begges synspunkter der de forklarer hvorfor de mener de har rett. Begge er så sikre på at de får rett at de nå inngår et faglig og vennskapelig veddemål, der en kasse sjampanje står på spill.

- Vi har så stor tro på fantastisk brukeropplevelse i webapps, at vi inviterer til et veddemål om dette - med en kasse «sjampis» som innsats. Mål: Vi realiserer dette i løpet av et år og med en brukeropplevelse som matcher lokale apps, sier Edgeir Aksnes, utviklingssjef i Visma Unique, som har publisert et blogginnlegg om veddemålet.

Slår til

Software Innovation slår til.

- Vi vedder med Visma. En kasse champagne til den som leverer den beste Business-appen i 2011, sier selskapet via Twitter.

Veddemålets seiersherre skal dømmes av en frittstående jury. Kamphanene har foreløpig ikke blitt enige om dommerne, og det trengs nok ytterligere et par avklaringer de to mellom før veddemålet trer i kraft.

- Vi svarer på veddemålet, men justerer innholdet noe, sier Jørgen Solberg, teknologidirektør i Software Innovation.

- Jeg tenkte vi kunne spisse så vi går «head to head» på appene våre i brukeropplevelse og nytteverdi. Vi vedder en kasse god champagne på at vår beste app slår Vismas beste app i en nøytral kåring. Det fordrer selvfølgelig at de kommer med sin app i år.

Da er hansken kastet, så gjenstår det å se hvem som kan meske seg i sjampanje når juryen treffer sin slutning.

SAP har forøvrig også kommet med sin egen spådom om forretningsappens fremtid:

Tror bedrifter får intern appstore

Enterprise