It sikrer arbeidsplasser

It sikrer arbeidsplasser

UKENS IT-SJEF: It-sjef Joar Dahlen i Intercard syns outsourcing er et nyttig spøkelse som stimulerer til god innsats i it-avdelingen.

- Hva er dine viktigste utfordringer i jobben akkurat nå?

- Vi har en del større prosjekter gående, så det blir mye koordinering. Det blir nå gjort en del innenfor it-infrastruktur og nettverk. Blant annet bygger vi opp en felles it-infrastruktur for de nordiske landene.

- Hva foretrekker du, Microsoft eller Linux?

- Tja, jeg er ikke religiøs på dette området. Det viktigste for meg er at ting fungerer. I dag har vi nok en overvekt av Microsoft-produkter, mye fordi det er der vi har best kompetanse og flest applikasjoner. Dessuten tror jeg det lønner seg å kjøpe mest mulig fra samme leverandør – da øker sjansen for at det fungerer sammen.

- Outsourcing, plage eller saliggjørende?

- For å si det sånn, outsourcingsspøkelset kan være en vekker for en it-avdeling. Leverer vi det vi skal og på en god måte, konkurrerer vi ut de eksterne leverandørene. Men det er jo mange former for outsourcing, vi har i dag satt ut en del rundt it-drift.

- Hva bruker du ellers mest tid på i jobben?

- Det er mest epost, telefoner og koordinering av medarbeidere og leverandører.

- Hva bruker dere mest penger på i år?

- Vi har som jeg nevnte flere større prosjekter. Noen av disse er å automatisere manuelle rutiner rundt søknadsprosesser for kredittkort, og oppgradering av interne systemer.

- Hvordan blir it brukt strategisk?

- It skal støtte oppunder forretningsprosessene og muliggjøre vekst og økt kundemengde uten at vi nødvendigvis må øke bemanningen tilsvarende. It blir dermed viktig for lønnsomheten og er med på åsikre bedriften og arbeidsplassene.

- Hvem skal svare på disse spørsmålene neste gang?

- Det skal Arnfinn Wanvik i vår konkurrent Cresco.

Les om:

Enterprise