Logg inn på pc-en med Live ID

Logg inn på pc-en med Live ID

På Windows 8 skal brukerinstillingene lagres i nettskyen. Dermed kan du ta de med fra maskin til maskin.

Siste nytt om Windows 8 er at det nye operativsystemet lar deg logge på pc-en med Windows Live ID. Det meste av brukerinformasjon og personlige innstillinger skal kunne lagres og hentes i nettskyen.

Det er teamleder for brukeropplevelser Katie Frigon i Microsoft som skriver om den nye funksjonaliteten på Microsoft-bloggen, Building Windows 8.

Mange fordeler

Det er ofte flere som deler èn maskin, og det er lett å bli oppgitt over prosessen med å sjonglere mellom forskjellige kontoer på pc-en. Ofte er løsningen felles pålogging, noe som fører til at hver bruker får drastisk nedsatt muligheten for en personlig opplevelse, ifølge Frigon.

Den største fordelen med Windows Live ID-pålogging er nok derfor at de mest brukte innstillingene blir lagret sammen med Live ID-en, og tilgjengelig på enhver Live ID-aktivert Windows 8-pc. Det er fint å ha oppsettet slik man er vant til.

Andre fordeler inkluderer automatisk pålogging til applikasjoner og tjenester som bruker Windows Live ID for tilgang, og at påloggingsinformasjon om forskjellige applikasjoner og nettsteder som er lagret med Live ID automatisk blir tilgjengelig på pc-en.

Når det gjelder Metro, så gjør pålogging med Live ID det enklere å hente Metro-applikasjoner på tvers av forskjellige Windows 8-maskiner, inkludert innstillinger og bruksstatus.

- Som mange av oss, bruker du sikkert mye tid på å personalisere Windows-opplevelsen til å reflektere din egen stil, livet ditt og hvordan du bruker pc-en. Vi vet alle hvor frustrerende det er når alt det arbeidet går tapt når du kjøper ny pc, bruker en annen maskin (eller reformatterer harddisken din). Med Windows 8 jobber vi for å endre alt dette, skriver Frigon.

Knytter lokal konto til Live ID

Det bli flere måter å logge på Windows 8. En ny konto kan knyttes til Live ID med en gang, eller du kan opprette en lokal konto, slik som i Windows 7, og senere knytte denne til en Windows Live ID. Om du ønsker det, kan du også la være å bruke Live ID i det hele tatt, og bare bruke lokal konto.

Med Live ID aktivert kan du selv velge hva du vil synkronisere med Live ID i nettskyen, og det er flere grupper med innstillinger å velge mellom. Blant annet kan du synkronisere tema, språk, applikasjonsinnstillinger, nettleser og passord i tillegg til personlige innstillinger som farger og bakgrunnsbilde.

Før instillingene dine blir synkronisert med nettskyen, vil du bli spurt om hva du ønsker å synkronisere. Uansett hva du svarer vil du ha muligheten til å endre valgene senere via kontrollpanelet.

Bedriftskunder vil ha muligheter til å kontrollere hva brukere i deres nettverk har lov til å sykronisere. Dette gjøres via group policyer. I tillegg vil brukerinformasjon på en pc i et bedriftsdomene ikke bli synknonisert med nettskyen.

- Dette forsikrer at bedriftsdata forblir på pc-er som er administrert av domenet, skriver Frigon.

Lover høy sikkerhet

Microsoft tenker også på sikkerheten.

- Vi har tatt flere steg for å beskytte id-en og passordet du bruker for å logge på Windows, skriver Frigon.

For det første kreves et sterkt passord, og passordet kan ikke lenger være blankt. For det andre kreves et sekundært identitetsbevis. Vanligvis er dette er spørsmål bare du vet svaret på.

Frigon forteller også at flere sikkerhetsfunksjoner er på plass for å hindre misbruk av tapt eller stjålet Live ID informasjon. Dersom Windows Live ID tror at informasjonen din er kommet på avveier, vil den sette kontoen din i en spesiell "compromised" status.

Du vil fortsatt kunne logge på lokal maskin, men synkronisering av data vil ikke fungere før du har bekreftet din identitet gjennom å oppgi sekundære identitetsbevis (som for eksempel svaret på spørsmålet bare du kjenner).

Da vil du igjen ha muligheten til å synkronisere data med nettskyen.

Se video: Katie Frigon demonstrerer pålogging i Windows 8 med Windows Live ID:

Les om:

Enterprise