Mye snacks fra Canonical

Mye snacks fra Canonical

Canonical vil satse mer på bedrifter, og lanserer oppdatering av verktøyet Landscape.

Landscape er et verktøy Canonical har utviklet for å administrere Ubuntu-klienter og servere i bedrifter.

Nå lanserer selskapet en ny versjon, Landscape 12.09, med en rekke forbedringer og oppdateringer, melder Computerworlds nyhetstjeneste.

Landscape 12.09 er den første oppdateringen på omkring ett år.

Åpner API

Vanligvis oppdaterer Canonical verktøyet to ganger i året, men denne gangen er det omtrent ett år siden sist. Men det ser ut til å være verdt ventetiden, for her er det mye snacks og funksjoner for administratorene.

Landscape 12.09 håndterer programvareoppdateringer mer effektivt, tilbyr flere muligheter for rapportering, og har fått støtte for bare-metal provisioning - administratorer kan nå installere Ubuntu over lokalnettet.

Nye Landscape åpner også API-et slik at verktøyet kan kobles opp mot andre administrasjonsverktøy, som for eksempel Puppet, noe som åpner for mange nye muligheter.

- Vi har virkelig satt inn mange krefter på Landscape i løpet av det siste året. Landscape er en veldig viktig del av bedriftsstrategien vår, og derfor har Canonical økt engasjementet i Landscape dramatisk, sier Fredrico Lucifredi, Canonicals produktsjef for Landscape.

Med åpen API får administratorer og utviklere direkte tilgang til Landscapes mange funksjoner, og kan automatisere arbeidsflyten med skript og tilpasse verktøyet til å brukes med andre administrasjonsverktøy som Puppet eller Nagios.

- API-en tillater integrering av en rekke ulike verktøy. Det er tross alt ikke noe verktøy som kan gjøre alt, så det er viktig å kunne samhandle med andre verktøy, sier Lucifredi.

Håndterer programvare

Landscape har også fått bedre støtte for programvarearkiv, og kan enkelt håndtere forskjellige arkiver.

For eksempel er det enkelt å støtte egne arkiver for test og utvikling eller bedriftsspesifikke programvarepakker. Sammen med Landscapes funksjon for oppdatering blir dette et kraftig verktøy for Ubuntu i bedrifter.

Verktøyet er en del av Ubuntu Advantage, og kan kjøres i lokal installasjon eller via Canonical.

Du kan lese mer hos Canonical.

Se video: Landscape - Canonicals systems managment tool for Ubuntu.

Enterprise