Nå kan du handle i Opera-butikken

Nå kan du handle i Opera-butikken

Opera åpner plattformnøytral nettbutikk for mobilapplikasjoner.

Opera åpner egen nettbutikk for mobilapplikasjoner. Applikasjonene som tilbys er både gratis og betal-apps, og butikken skal være plattformnøytral.

Snarveien til butikken blir lagt inn som en av standardhurtigvalgene i mobilvariantene av Opera-nettleseren. Opera hevder dette gjelder mer enn 100 millioner brukere.

Dekker tre av fire mobiler

Plattformene som støttes i utgangspunktet er apps for Symbian, Blackberry og Android, og web-apps basert på Java. Fraværet av apps for Windows og Apple gir butikken en dekningsgrad på 77 prosent av mobilene som selges for tiden. Butikken tilpasser applikasjonsutvalget til telefontype, plattformtype, språkinnstillinger og valuta i den enkelte mobiltelefon.

- Lanseringen av Opera Mobile Store støtter vår visjon om et åpent mobilt kryssplattforminternett med applikasjoner fra en integrert og tilpasset apps-butikk, sier Mahi de Silva, sjef for konsumentavdelingen i Opera Software i en pressemelding.

Frister utviklerne

I testprioden for butikken hevder Opera at de har hatt 15 millioner brukere i februar i år. Disse skal ha foretatt 700.000 nedlastinger hver dag.

Appia leverer rammeverket for applikasjonsbutikken. Selskapet har tidligere hjulpet Samsung med deres Widget Store.

- Opera Mobile Store gir en fantastisk mulighet for utviklere som vil utvikle apps for mobile enheter til mange lokale markeder fra én markedsplass, poengterer Jud Bowmann, konsernsjef i Appia.

Enterprise