Norsk MS Office-kunst til USA

Norsk MS Office-kunst til USA

Microsoft-ledelsen imponert over norske kunstnere.

Kan man virkelig lage ordentlig kunst ved hjelp av en pc og vanlig kontorprogramvare? For eksempel Microsoft Office 365?

Ja, mener Microsoft Norge. Og nå har de bevist det.

10 kunstverk i stort format henger nå på veggene i et galleri i en av bygningene på Vulkan i Maridalsveien i Oslo.

Alle er skapt ved hjelp av Microsoft PowerPoint - i noen tilfeller i samspill med annen programvare.

Men felles for alle er i hvert fall at PowerPoint er blitt brukt i sluttfasen.

Og felles for alle er at de etter utstillingen i Oslo vil bli sendt til Microsoft-hovedkvarteret i Redmond i delstaten Washington. Microsoft-ledelsen er så imponert over kunstverkene at de gjerne vil stille dem ut i hovedkvarteret sitt på den amerikanske vestkysten.

Prisvinner

Under en vernissasje som samlet over 60 gjester mandag ble den ene av deltakerne i Microsofts spesielle kunstkonkurranse, Liv Hilde Holum, tildelt prisen for beste bidrag.

Liv Hilde Holum er designer og arkitekt. Kunstverket hennes i Microsoft-konkurransen var en tegning av en giraff i det man kanskje kan kalle en minimalistisk utforming.

I sin kommentar til sitt eget bidrag i katalogen for utstillingen skriver hun: - Begrensninger gir muligheter!

- Hennes vinnerbidrag har bevart den impulsive streken, sa Microsofts primus motor for konkurransen, Nicholai Hamre, da han overrakte prisen.

Andre bidragsytere har lagt inn lignende kommentarer, som for eksempel at begrensninger fremmer kreativitet og at det å bruke et verktøy til noe det ikke er ment for, åpner nye tankerekker, slik frilansillustratør Trine Nordhammer uttrykte det.

- PowerPoint brukes vanligvis litt kjedelig. Men programmet byr på mye større muligheter enn vi først tror, sa hun.

Kreative studenter og designere

I overkant av 20 bidrag kom inn til konkurransen. Bidragsyterne er både kreative studenter fra diverse utdanningsinstitusjoner og etablerte kunstnere og designere, som for eksempel vinneren.

Bidragene ble levert inn i digital form og kunne i utgangspunktet bare betraktes på pc-skjerm.

- Vi ble imponert da vi så bidragene, men enda mer imponert nå når vi har fått sett dem i stort format på veggen, sa Christine Korme til PC World.

Juryen i konkurransen har bestått av Nochilai Hamre fra Microsoft, Katinka Traaseeth fra Art Walk og Astrid Brodtkorp fra Westerdals.

Konkurransen og utstillingen, som bærer navnet Office Art Work Wonders, inngår naturligvis i Microsofts markedsføring av MS Office-produktene, og det legger ikke Microsoft skjul på.

- Er Excel kun et verktøy for å holde orden på økonomi eller kan det brukes til å lage designskisser? Og kan PowerPoint være inngangsporten til fri kunsterisk utfoldelse? I Microsoft liker vi å tro at det ikke finnes begrensninger og at alle har potensiale til å "work wonders", skriver Nicholai Hamre i utstillingskatalogen, og konkluderer slik: - Vi synes det er fantastisk å se hvordan Norges kunsteriske miljø har løst vår utfordring.

Les om:

Enterprise