Opera lager appstore for tv

Opera lager appstore for tv

Tv-en din skal snart få flere funksjoner enn noensinne.

Opera lager et rammeverk som skal la deg kjøre spesialutviklede app-er for tv-apparatet. Tv-produsenter og leverandører skal kunne levere programmer i en egen "app store", etter modell fra Apple.

- Dette skal gjøre det enklere for produsenter, utviklere og tv-seere, sier Pål Unanue-Zahl, kommunikasjonssjef i Opera Software på telefon fra forbrukermessen IFA i Berlin.

- I ettermiddag skal vi ha de første visningene av applikasjonsbutikken for interesserte her på messen.

Store muligheter for utviklere

Han forteller at dette er en fortsettelse av satsingen Opera har hatt mot tv-industrien.

- For utviklere innebærer dette store fordeler, siden de kan utvikle applikasjoner som kan selges til en stor gruppe mottakere i et enkelt brukergrensesnitt.

Løsningen kan installeres i tv-er, dekodere eller Bluray-spillere. Med internettgrensesnitt og -plattform, er bruk, utvikling og utrulling av nye applikasjoner gjort i en håndvending. Bruk av HTML5 i rammeverket gjør at dynamisk innhold kan leveres med de nyeste teknikkene for effektiv applikasjonsutvikling.

Erstatter ekstrautstyr

Dette åpner for at den gode ideen kan utvikles og selges til et stort antall kunder med kompatible tv-mottakere. Mulighetene er store både innen musikk- og filmdistribusjon, for ikke å snakke om nyhetsapplikasjoner og spill.

- Tradisjonelt har tv-en vært en ganske statisk gjenstand, der mer funksjonalitet har betydd å kjøpe dyrt tilleggsutstyr. Med denne løsningen fra Opera er den tida over, siden mer funksjonalitet kan leveres via app-butikken, sier konsernsjef Lars Boilesen i Opera i en pressemelding .

En del av pakken er at brukerne kan lagre app-ene i en nettskytjeneste levert av Opera. Det innebærer at utfordringene med lokal lagring ikke eksisterer, og alle nødvendige oppgraderinger og oppdateringer av app-er gjøres i nettskyen.

Enterprise