PC Worlds prisvinnere

PC Worlds prisvinnere

PC World har delt ut åtte Årets Produkt 2009-priser. Her er prisvinnerne.

I alt åtte produkter har sluppet gjennom nåløyet og er tildelt Året Produkt 2009-prisen fra PC World Norge.

Denne prestisjetunge prisen går hvert år til det som juryen mener er de viktigste it/teknologi-produktene fra året som er gått, uavhengig av klasse og kategori. Juryen har bestått av den samlede PC World-redaksjonen.

Årets priser ble delt ut under en sammenkomst på Ekebergrestauranten i Oslo. Representanter for fem av de åtte prismottakerne var til stede under overrekkelsen.

PC World har delt ut Årets Produkt-pris i desember hvert år helt siden 1990. Prisen går ikke nødvendigvis til produkter som har gjort det spesielt godt i sammenlignende tester, men tildeles først og fremst til produkter som har noe spesielt ved seg, for eksempel at produktet er innovativt, setter en ny standard, introduserer en ny teknologi eller vil få stor betydning for markedet.

Den eneste forutsetningen ellers er at produktet har vært inne til test hos PC World.

Her bringer vi et kort resymé av juryens begrunnelser for de forskjellige vinnerproduktene. Du kan lese mer om produktene i PC World Norge nr. 14/2009, som nå er i salg hos Narvesen og andre utsalgssteder.

Acer

Det er ikke så ofte at en pc blir plukket ut til årets produkt, men i år fikk Acer denne æren. Prisen gikk til Acers kompakte 3810T- og 8371-pc-er, der ikke minst batterilevetiden på opptil åtte timer representerer en god nyhet for pc-brukere på farten. Les mer i PC World nr. 14.

Les også: Test: Acer Aspire 3810T Timeline - Batteri hele dagen!

Les også: Test: Acer TM8371G - Proff batterikonge

Android

Android fikk prisen for Årets Produkt 2009 først og fremst fordi det er en suveren plattform for å bygge gode og brukervennlige mobiltelefoner. Plattformen er som kjent utviklet av Google. Les mer i PC World nr. 14.

Les også: Acer med Android

Creative

Creatives lille videokameraet Vado HD fikk Årets Produkt 2009-pris fordi det er så enkelt og raskt å bruke at du kan ta det med deg overalt og bruke det når som helst og hvor som helst. Det er perfekt for å filme dagligdagse, små situasjoner og begivenheter. Les mer i PC World nr. 14.

Les også: Test: Creative Vadoo HD - HD-video i lommeformat

iPhone

iPhone 3G anno 2008 fikk ingen pris fra PC World, men årets oppfølger, iPhone 3GS, er blitt en pris verdig. Sammen med operativsystemet iPhone OS 3.0 har iPhone 3GS vist seg å være oppskriften på suksess, og den har også begynt å få innpass i bedriftene. Les mer i PC World nr. 14.

Les også: Stresstest av iPhone 3Gs

Leica

Leica M9 er et svært spesielt digitalkamera. Juryen mener at det representerer det ypperste av gammelt og nytt, av tradisjonell kamerateknologi, avansert produksjonsteknologi og det fremste av digital kamerateknologi anno 2009. Les mer i PC World nr. 14 – der finner du også en større testomtale av Leica M9.

Les også: Verdens minste fullformat

Spotify

Spotify er en musikktjenesten som er i ferd med å forandre musikkbransjen for alltid, mener juryen. Årets Produkt 2009-pris går til Spotify blant annet fordi tjenesten på en forbilledlig måte er med på å fremme lovlig musikknedlasting. Les mer i PC World nr. 14.

Les også: Lag din egen hjemme-Spotify-tjener

USB 3.0

PC World har vært tidlig ute med å teste USB 3.0-løsninger, og selv om produktene som benytter den nye, raske kommunikasjons-standarden først begynner å komme i salg for fullt neste år, har vi valgt å kåre USB 3.0 til en av årets verdige prisvinnere. Les mer i PC World nr. 14.

Les også: Test: USB 3.0 - Raskt førsteinntrykk

Windows 7

Windows 7 er en svært vellykket oppgradering fra Microsoft, som PC World gladelig anbefaler videre. Brukergrensesnittet er kraftig forbedret, og organiseringen av filer i biblioteker er elegant. Les mer i PC World nr. 14.

Les også: Alt om Windows 7

Les om:

Enterprise