Så mye tjener App Store-kongene

Så mye tjener App Store-kongene

At forskjellene er store mellom de som har de mest populære appene i App Store og de som bare er midt på treet er ingen nyhet, men hvor mye tjener du hvis din app er på topp 10-listen?

App Store er en ekte suksesshistorie og hundretusener av utviklere har strømme til plattformen. Konkurransen er hard, og mange mener de er vanskeligere å tjene penger på Apples plattform sammenlignet med andre plattformer. Men drømmen om et gjennombrudd gjør at nye utviklere stadig strømmer til. Det skriver Computer Sweden.

En ny rapport fra Distimo viser hvor mye topp-appene i den amerikanske butikkene håver inn til sine utviklere.

For å havne på den amerikanske topp ti-listen må du håve inn ca. 315 000 kroner om dagen. En app på 50. plass på samme listen håver inn ca. 80 000 kroner dagen.

Plass nummer ti på listen over mest nestlastede apper har omtrent 4 000 nedlastinger om dagen, og gratis-apper må ha 72 000 nedlastinger for å komme på samme plass. Plass nummer 50 på listen over gratis-apper har 23,000 nedlastinger hver dag.

I rapporten viser Distimo også hvor stort forsprang utviklere for IOS App Store har sammenlignet med Androids Google Play og Amazon Appstore. For å nå plass 50 på listen til Google Play krevder i løpet av samme periode kun 44 000 kroner om dagen.

Enterprise