Se så raskt Windows 8 starter!

Se så raskt Windows 8 starter!

Microsoft har kuttet oppstartstiden drastisk i Windows 8. Se videoen her!

Microsoft har oppdatert sin Windows 8-blogg, og viser hvor raskt det kommende operativsystemet kan starte.

Steven Sinofsky skriver i det siste innlegget på Microsoft-bloggen Building Windows 8 at mange velger å slå pc-en helt av i stedet for å dette den i dvale, eller hvilemodus.

Det er flere forklaringer på dette, som å spare strøm eller batteri. Dvalemodusen i Windows 7 bruker for eksempel litt strøm for å klare å opprettholde sesjonsinformasjon i minnet.

Andre har oppgitt at de foretrekker en fresh start, for å slippe å rydde opp ting som kjører etter siste sesjon.

Utfordringen, skriver Sinofsky, var å møte tre kriterier: operativsystemet skal ikke bruke strøm når pc-en er i dvalemodus, en omstart skal resultere i en fersk sesjon og det skal ta kort tid fra man slår på maskinen til man kan bruke den.

Løsningen i Windows 8 er ifølge Sinofsky en hybrid av tradisjonell oppstart fra "av"-tilstand og oppstart fra dvalemodus.

Dette ser det ut som de har klart. I en demonstrasjonsvideo viser Ellen Wilson fra Windows 8-teamet at kaldstart av en laptop bare trenger ett par sekunder fra maskinen er startet til den er klar til bruk.

Sinofsky lover at hastigheten vil være omtrent den samme om man bruker SSD (Solid State Drive) eller tradisjonellt platelager.

Se videoen her:

Som en ekstra gladmelding lover Sinofsky også at det blir færre obligatoriske omstarter enn i tidligere versjoner av Windows.

Les om:

Enterprise