Slik skal Cisco bli størst

Slik skal Cisco bli størst

Kjøpet av Jabber skal gi Cisco mer enn lynmeldinger. - Målet er å bli størst på samarbeids-løsninger, sier Norges-sjef Jørgen Myrland.

Cisco kjøper lynmeldingstjenesten Jabber. Oppkjøpet føyer seg inn i rekka av strategiske oppkjøp og prosesser som har blitt gjennomført siste tiden. Planen er klar: Selskapet vil bli størst på såkalt unified communications, eller samarbeidsløsninger.

- Markedet for lynmeldinger er interessant i seg selv. Cisco har ikke internt kommunisert så mye mer internt om dette enn det vi gjør eksternt, men vi ser dette i sammenheng med et oppkjøp vi gjorde for noen uker siden, sier administrerende direktør i Cisco Norge, Jørgen Myrland til Computerworld.

«Software as service»-strategi

Oppkjøpet han snakker om var av Postpath, et selskap som leverer en e-postløsning som er Exchange-kompatibel og basert på Linux. Dermed skal folk som ønsker det kunne bytte ut Exchange-serveren sin med Postpath, og også Lotus skal være mulig å migrere inn.

- Vi har allerede tilbudet Webex, hvor du kan booke møter, sette opp videokonferanser også videre. Meningen er at Postpath skal integreres inn dette tilbudet, sier Myrland.

Og når alt dette er integrert er det meningen at Cisco skal selge dette som såkalt «software as service» - eller «programvare som tjeneste» over nett. Dette betyr blant annet at folk skal slippe å drifte sin egen server.

Spise Microsoft-markedsandeler

- Min vurdering er at Cisco, med de investeringene vi nå gjør, åpner et enormt marked for oss selv, sier Myrland.

Les også: Vil erobre hele smb-markedet

- Office på serversiden står rimelig isolert for de aller fleste. Hvis det kan gjøres sikkert og økonomisk gunstig, er det ingen ting som hindrer noen i å outsource dette. Det er ingen bedrifter hvor det er strategisk å drifte egen løsning på den type standardiserte tjenester. Det er et enkelt marked som ligger der, mener han, og legger til at han tror dette er en kommende trend.

Chattende webkamera

Og i denne pakka skal altså Jabber være en del. Lynmeldingstjenesten er kapabel til å kommunisere med en hel horde andre lynmeldingstejenester, men også med enheter.

- Dette er utrolig spennende. Jabber har satset på åpne standarder, som muliggjør koblinger mellom enheter. I Linksys-porteføljen har vi for eksempel webkameraer som kan sende en melding om noe skjer. Da kan vi bruke Jabber til kommunikasjonen. Vi ser Jabber som et interessant område både for enhet og person, sier Myrland.

Hva Cisco har betalt for lynmeldingstjenesten er ukjent.

Enterprise