Start-knappen er tilbake

Start-knappen er tilbake

Her er de beste nyhetene i Windows 8.1.

Microsoft tok en stor sjanse med Windows 8. Operativsystemet er utviklet for bruk med moderne berøringsskjermer på tvers av pc og nettbrett, og har ikke vært den store suksessen Microsoft hadde håpet på.

Derfor kommer selskapet nå ut med Windows 8.1 (Windows Blue), som skal forbedre opplevelsen og innføre endringer som brukere og utviklere har savnet.

En sniktitt på Windows 8.1 er tilgjengelig fra Microsoft her. Oppgraderingen fra Windows 8 til 8.1 er selvsagt gratis.

Startknappen er tilbake

Det nye brukergrensesnittet som ble innført i Windows 8 har fått flere til å steile. Pc-brukere er glade i skrivebordet sitt, og har ikke vært videre fornøyd med den nye startskjermen.

Riktignok er det ingen stor sak å få opp det trygge skrivebordet, riktignok uten den kjente og kjære startknappen og alle menyene som vi er så vant til. Microsoft har til og med selv lagt ut en veiledning om skrivebordet under Windows 8.

Windows 8.1 tar steget litt lenger, og i tillegg til en funksjon som lar pc-en starte direkte til skrivebordet uten å ta veien om startskjermen først, har Microsoft prestert å finne frem Start-knappen igjen også.

Det er riktignok ikke til å komme fra at det er lett å bli litt skuffet da man oppdager at den nye start-knappen ikke gir deg menyen som forventet, men istedet åpner startskjermen med alle flisene. Det betyr at det fortsatt er nødvendig med et tredjepartsprogram for å bruke menyen .

Men, Microsoft lover at Windows 8.1 har flere muligheter for å konfigurere det klassiske skrivebordet, og at det nå er enklere å navigere med tastatur og mus.

Ny startskjerm

Den omdiskuterte startskjermen har også fått seg et ansiktsløft. Flisene har ikke lenger samme størrelse, for Microsoft har lagt til to nye fliser: en liten firkant og en større firkant. Du kan også legge til eget bakgrunnsbilde på startskjermen.

Fliser kan også samles i egne grupper, og det er flere fargevalg for flisene.

En ny låseskjerm er også på plass, som viser et slideshow av bildene du har lagret på maskinen eller i Skydrive. Den nye låseskjermen lar deg også starte kamera (på nettbrett og hybrider) og svare når noen ringer deg på Skype, uten å låse opp skjermen først.

En annen etterlengtet funksjon er muligheten til å arrangere apper i kategorier, oftest brukt eller dato for installasjon i stedet for å være begrenset til å sortere alfabetisk.

Flere og bedre apper

Både stardardapper og Windows Store har fått en aldri så liten forbedring i Windows 8.1.

Først og fremst, lover Microsoft at appene skal kjøre raskere og være mer responsive. Det er også en rekke nye muligheter for utviklere som vil dele data mellom eller på tvers av forskjellige applikasjoner og funksjoner.

For eksempel er Internet Explorer 11 integrert med startskjermen, med mulighet for å holde seg oppdatert på nett uten å fyre opp nettleseren.

Det skal også være enklere å implementere push-funksjoner i applikasjoner, som er ett av flere ønsker fra apputviklere på Windows.

Applikasjoner som er lastet ned i Windows Store oppgraderer seg dessuten automatisk i Windows 8.1, vel å merke og heldigvis bare dersom du er koblet på fast- eller trådløst nett.

Da slipper man i det minste et uventet høy regning fra mobiloperatøren.

Også Skydrive har fått større plass, og synkroniserer automatisk alle nye filer på tvers av alle Windows-enhetene du måtte ha. Skydrive er også blitt standardområde for lagring av nye dokumenter.

Bing-bling

Søkemotoren Bing, som ikke helt har klart å utkonkurrere Google enda, har også fått en mye større plass i Windows 8.1. Søk er nå helintegrert, og er blitt en one-stop-shop for alle søk, enten du søker etter informasjon på lokal pc, brett eller på nett.

Grensesnittet er også overhalt, og gir renere liste over resultater.

I tillegg er Bing Developer Services endelig tilgjengelig, som gjør det mulig å utvikle applikasjoner og tjenester basert på Bing. Du kan lese mer om utviklermulighetene i Bing-bloggen .

Høres alt dette spennende ut, er det bare å laste ned Windows 8.1 Preview og prøve selv.

Hva er ditt inntrykk av Windows 8.1? Del gjerne tanker og erfaringer i kommentarfeltet under videoen.

Se video: First look at Windows 8.1

Les om:

Enterprise