Studenter kan få Windows 7 gratis

Studenter kan få Windows 7 gratis

Mange skoler har avtaler som gir elevene tilgang til mye av Microsofts programvare, inkludert Windows 7 allerede nå.

Skal du begynne å studere ved høgskole eller universitet bør du sjekke avtalene skolen har med blant annet Microsoft. Mange norske utdanningsinstitusjoner er knyttet til Microsoft Developer Network Academic Allience, hvilket kan gi studenter tilgang til en rekke Microsoft-produkter som de trenger i forbindelse med utdanningen. I tillegg til mange høgskoler og universitet er det også andre utdanningsinstitusjoner som er med, inkluderte enkelte linjer ved noen videregående skoler.

Dette betyr at du som student ved enkelte av avdelingene på disse institusjonene kan få gratis tilgang til blant annet Windows 7. Operativsystemet er klart for nedlasting allerede nå, og studenter kan derfor komme i gang med operativsystemet i ferdig utgave allerede nå, i stedet for å vente på den offisielle lanseringen i slutten av oktober.

For å se hvilke skoler som har avtaler kan man besøke denne siden. Husk at ikke alle utfanningsinstituasjoner er registrert med plassen de har avdelinger, men plassen der sentraladministrasjonen er. Hvordan programvaren hos skolene er tilgjengelig kan variere. Hos noen vil man kunne benytte webtjenesten direkte for å laste ned programvaren, mens andre har det liggende tilgjengelig på lokale tjenere på skolen eller via cd/dvd-plater som lånes ut. Hvordan det praktiske løses rundt dette må man ta kontakt med skolens it-seksjon for å få svar på.

LES OGSÅ: Hvorfor velge 64-bit Windows 7

Enterprise