Svensker starter pengespill i Norge

Svensker starter pengespill i Norge

Minecraft-topp vil tjene penger på spillegale nordmenn.

- Målet er å bli en av de største aktørene innen online betting i Norge, sier Mojang-sjef Jonas Mårtensson i et intervju med Kampanje.

Svenske Mojang har hatt stor suksess med spillet Minecraft, og i september ble selskapet kjøpt opp av Microsoft. Minecraft ble solgt for omlag 16 milliarder norske kroner.

Nå avslører de hva de har i kikkerten fremover. Mårtensson kommer til å fortsette med Mojang, men drar i gang en sidevirksomhet. Det nye firmaet som jobber med spill på internett heter Mobilbet. Nå skal de satse på spilleglade Nordmenn.

Norsk spillpolitikk

- Vi følger nøye med på det som skjer i Norge rundt spillpolitikk. Jeg er en genuin tilhenger av frie markedskrefter og det er liten tvil om at Norsk Tippings monopol kommer til å falle. Når det skjer ønsker vi å være tilstede som en ansvarlig og stor aktør i markedet, forklarer Mårtensson til Kampanje.

Vil vokse

- Mobilbet har hatt en fantastisk start etter lanseringen i mai og vi skal fortsette å trå på gassen. Nå skal vi vokse ved hjelp av kunnskap, erfaring og det kontaktnettet som suksessen med Mojang har gitt oss, sier Mårtensson videre.

Mårtensson vil ikke kommentere hvor mye de har tjent på salget av Mojang eller hvor stor del av denne summen som går til Mobilbet.

- Det jeg kan si er at Mobilbet satser en stor del over 20 millioner kroner i Norge under 2014. Utover det legger vi ganske store summer på samarbeids- og ambassadøravtaler, sier han.

Enterprise