Tjener 71 millioner på å selge Bekk

Tjener 71 millioner på å selge Bekk

Olav Folkestad har grunn til å smile bredt etter salget til Ergo Group.

I dag ble det kjent at 72 prosent av aksjene i Bekk Consulting blir solgt til Ergo Group for 284 millioner kroner. Som største enkelteier er Olav Folkestad godt fornøyd med transaksjonen.

- Jeg eier 25 prosent av selskapet.

Det gir Folkestad en pen gevinst på 71 millioner kroner for salget av hjertebarnet Bekk Consulting AS. Han blir værende som administrerende direktør i selskapet. Bekk har lett en stund etter en ny eier. Det private eierskapet har gitt begrensninger i mulighetene.

LES OGSÅ: Ergo kjøper Bekk for 284 millioner

- Vi er private eiere, stort sett ingeniører. Vi har hatt begrenset mulighet til å vokse videre, tross god soliditet.

40 beilere

Bekk er et rendyrket fagmiljø, og har ikke kommet inn i en del større prosjekter fordi bredden ikke er stor nok, forteller Folkestad.

- Det viktigste framover bli å være god på våre fagmiljøer.

LES OGSÅ: Mjøs utsatt for kapringsforsøk

Folkestad skal ha hatt rundt 40 beilere som var interessert i sammenslåing eller kjøp.

- Nesten rubb og stubb har vært interessert. Men det er viktig å ikke ha en for lik partner. Det gir ikke nødvendigvis bedre finansielle muligheter. Det vi trengte var å være med på noe som kunne gi større tjenestebredde, sier Fokestad.

Hardt tiltrengt

Ergo-direktør Terje Mjøs mener at Bekk vil gi Ergo kompetanse som gir mulighet for innpass i bredere prosjekter.

- Mye av det vi har gjort har vært veldig nisjepreget. I storkundesegmentet får vi nå en mulighet til å komme lenger opp i verdikjeden, fordi vi også kan tilby forvaltning og drift av applikasjoner. Det har vært flere prosjekter tidligere der vi ikke har blitt prekvalifisert, fordi dette har manglet, uten at jeg skal nevne hvilke, sier Terje Mjøs.

Enterprise