Tror Apple fjerner Siri-konkurrent

Tror Apple fjerner Siri-konkurrent

Apple skal ha varslet Siri-konkurrenten Evi om at de snart blir kastet ut av App Store.

Siri var en av fjoråets store it-snakkiser, og ble pushet av Apple som det største på mobilfronten siden den første Iphonen.

Den digitale assistenten tok verden med storm, på tross av at Siri hadde hatt et godt og langt liv i selskapets App Store selv før hun ble kjøpt av Apple. Men Apple kun gjorde henne kun tilgjengelig for Iphone 4S. For å få Siri måtte man med andre ord kaste den gamle Iphonen sin og investere i en ny 4S.

Eller man kan kjøpe app-en Evi.

Siri, møt Evi

Evi er en digital assistent for Iphone og Android. Den koster syv kroner i App Store, og kan brukes på en rekke IOS-enheter som Ipad, Iphone og Ipod touch. I likhet med Siri kan Evi hjelpe deg med å holde styr på kalender og påminnelser eller svare på enkle spørsmål.

Men nå ser det ut til at Apple mener Evi er for lik Siri, og at giganten vil trekke den konkurrerende applikasjonen fra App Store.

Til forveksling lik

True Knowledge, selskapet bak Evi, bekrefter ovenfor Techcrunch at de har fått en telefon fra Apples Richard Chipman.

Ifølge True Knowledge forklarte Chipman at Apple kommer til å fjerne Evi fra App Store fordi den digitale assistenten er for lik Siri.

Chipman henviste videre til punkt 8.3 i App Stores villkår for apputviklere.

Her står det at "Applikasjoner som er til forveksling lik eksisterende Apple-produkter eller reklametema vil bli avvist".

For mye positiv oppmerksomhet

Administrerende direktør i True Knowledge, William Tunstall-Pedoe, sier til Techcrunch at det er ganske opplagt hvorfor Apple ikke lenger vil ha Evi i App Store.

- Det skal ikke mye fantasi til for å forstå at "til forveksling lik" betyr "i konkurranse med", sier Tunstall-Pedoe til Techcrunch.

Apple har foreløpig ikke kommentert saken.

Om Evi

Evi ble lansert på Iphone og Android i januar i år, og har i underkant av 200.000 brukere på Iphone. Applikasjonen er, enn så lenge, fortsatt tilgjengelig i App Store.

Evi og Siri benytter den samme talegjennkjenningsteknologien fra britiske Nuance.

Blant de viktigste forskjellene mellom de to digitale assistentene er at Siri er integrert i IOS-plattformen mens Evi også er tilgjengelig på Android. Evi bruker i tillegg en helt annen søketeknologi på serversiden.

Enterprise