Vil ha erp for de minste

Vil ha erp for de minste

Partneransvarlig Wim Jansen i Microsoft Dynamics vil inn på flere markeder med erp-løsningen for små bedrifter, slik de allerede er i USA og Danmark.

I Danmark har Microsoft et produkt som heter C5, dette er et mini-erp for bedrifter med en håndfull ansatte. Produktet er en etterlevning fra oppkjøpet av danske Navision og benyttes av 70.000 danske virksomheter.

Men for det norske markeder finnes det ikke et slikt produkt.

- Jeg har stilt spørsmålet om hvorfor vi ikke har et tilsvarende produkt i Norge, sier direktør Dagfinn Ringås i Microsoft Business Solutions i Norge.

LES OGSÅ: Vil gjøre erp enklere

LES OGSÅ: Erp-kamp med SOA

Han forteller at det i utgangspunktet er mellommarkedet Dynamics sikter seg inn mot, og at det foreløpig ikke er noen strategi for de minste selskapene – i alle fall ikke de som er under ti brukere.

- Men vi ser på mulighetene for å lage en ferdigpakke med Dynamicas NAV – som kan være godt egnet for bedrifter med 10 til 50 ansatte, sier Ringås.

Vanskelig

Partner-ansvarlig Wim Jansen i Microsoft Dynamics EMEA mener markedet for de minste er vanskelig å angripe med et helt eget produkt. I USA har selskapet et produkt med navnet SBA (small business accounting) og ifølge Jansen evaluerer man dette produktet for å se på mulighetene for lansering i andre markeder.

Men at det kommer til Norge med første er ikke sannsynlig.

- SBA kan ikke uten videre overføres til andre markedet, det må gjøres betydelige lokale tilpasninger og vi ser på dette for de større markedene i Europa. Økonomiløsninger for små bedrifter er ikke enkelt å skalere. Men det er klart vi skal inn i dette markedet, sier Jansen.

En Mamut frykter ingen

Mamut Software konkurrerer mot C5 i Danmark og er en god nummer to. Administrerende direktør Eilert Hanoa kjenner markedet for små bedrifter godt. Han er enig at Microsoft nå fremstår klarere på hva de vil med Dynamics i forhold til mellomstore bedrifter, men frykter ikke et angrep i det norske markedet for de minste.

- Vi konkurrerer med Microsofts C5 i Danmark i dag og har stor respekt for selskapet. Om man driver i it-bransjen med utgangspunkt i at Microsoft ikke skal lanserer nye produkter - så bør man kanskje finne på noe annet, sier Hanoa.

Han legger til at et Microsoft-produkt for de minste nok ligger litt frem i tid.

Bo Hjort Christensen tror at et styrket Microsoft i erp-segmentet i første rekke vil gå ut over de mellomstore og store leverandørene av forretningssystemer og at Dynamics eksempelvis strekker seg opp mot SAPs nedre kundekundesegment.

- Jeg tror ikke Microsoft går mot de minste bedriftene med det første i Norge. Det er for krevende å bygge et nytt system fra bunnen av. Mamut vil klare seg bra. Men for erp-leverandører i mellommarkedet blir Microsoft en betydelig utfordring. Jeg har sett flere eksempler på virksomheter som har byttet til et Dynamics-produkt, sier Christensen.

LES OGSÅ: Ny kundestøtte fra Microsoft

Les om:

Enterprise