Vil piske miljøsinker

Vil piske miljøsinker

Grønn IT-prosjektet vil ha offentlig gapestokk for miljøverstinger blant norske it-bedrifter.

Liv Freihow er prosjektleder for Grønn IT-prosjektet som er satt i gang av IKT-Norge. Hun ønsker nå få kartlagt satsingen på miljøvern i it-bedrifter, og vil lage resultatlister som skaper konkurranse blant bedriftene.

- Det blir en gulrot til de flinke, og et spark bak til de mindre flinke. I prosjektet har vi veldig stort engasjement, og flere bedrifter som har engasjement ut over det å tjene penger. Men det er også flere aktører som er mer passive, og for å motivere er rangering av it-selskaper i forhold til miljø et tiltak, sier Freihow.

For å lage en slik oversikt ønsker Grønn IT et samarbeid med miljøvernorganisasjoner eller andre som jobber med miljøtiltak.

Å få bedrifter til å satse på miljø har vist seg vanskelig fordi det først og fremst er orientert rundt salg og tjene penger, mens miljøsatsing ikke har kunnet vise til direkte gevinst. Freihow er derfor klar på hva som er oppskriften for å få it-bedrifter til å satse på strømsparing og miljø.

- Vi må få offentlige miljøkrav, det vil stramme opp skjortesnippene til flere leverandører. Bevissthet i det offentlige blir viktig, og at man ved anskaffelse av it vurderer strømforbruk på lik linje med kvalitet og pris.

LES OGSÅ: It-sjefer gir blaffen i strømforbruket

Grønn IT har månedlige møter med samarbeidsbedriftene, og har bevisstgjøring og informasjon som sin viktigste funksjon. I tillegg skal de tilby verktøy for miljøarbeid på nettsidene sine.

Freihow ønkser å ha oversikten over it-bransjens beste og verste på miljøsatsing klar i løpet av året.

LES OGSÅ: IKT-Norge lanserer miljøsamarbeid

Enterprise