Xcode 4 sluppet på Mac App Store

Xcode 4 sluppet på Mac App Store

Programmeringsverktøyet for Mac OS X og iOS tilgjengelig for alle.

Apple har offisielt lansert versjon 4 av Xcode, utviklerverktøyet for Mac OS X og iOS.

Xcode 4 har blitt skrevet om fra bunnen og kommer med en rekke endringer, mange av dem er ment å forbedre arbeidsflyten for programmering av apper til de to operativsystemene, skriver Macworlds nyhetstjeneste.

Nytt grensesnitt

I tillegg til et helt nytt grensesnitt, har Xcode støtte nye funksjoner som gjør det enklere å finne feil i kildekoden. Programmet kan også automatisk rette opp i enklere typer feil, noe som skal gjøre det mer effektivt å skrive kode.

De mange fordelene i Xcode 4 har sin pris - det nye verktøyet er en radikal endring fra sine forgjengere, både når det gjelder funksjonalitet og brukeropplevelse. Det vil trolig skape en del forvirring blant utviklere som har jobbet i Xcode lenge.

"Gratis" for utviklere

Xcode 4 er tilgjengelig som en gratis nedlasting for registrerte medlemmer av Apples iOS- og Mac-utviklerprogrammer. Helt gratis er det imidlertid ikke, å være en registrert utvikler hos Apple koster 99 dollar i året

I brudd med tradisjonen har Apple også valgt å gjøre Xcode tilgjengelig for allmennheten gjennom Mac App Store, hvor det kan kjøpes for den beskjedne summen på 29 kroner. Men; Å sende inn en app til App Store krever at du er registrert utvikler, det samme gjelder om du vil teste en iOS-app på en mobil enhet, ifølge AppleInsider.

Xcode 4 er på over 4 gigabyte og krever Mac OS X 10.6.6.

Les mer her.

Enterprise