Flere nettsteder stenges

STENGES: Oslo tingrett har bestemt at The Pirate Bay skal stenges. Torild Uribarri, kommunikasjonsdirektør i Telenor Norge, har Oslo tingrett gjort en grundig vurdering av saken. (Pressefoto: Telenor)

The Pirate Bay blokkeres

Oslo tingrett har bestemt at flere nettsteder skal stenges. Telenor er fornøyd med kjennelsen.

De største internettleverandørene i landet må blokkere tilgangen til The Pirate Bay og seks andre nettsteder. Dette skriver VG

Tidligere i år mottok en rekke internettilbydere i Norge en begjæring om å stenge et utvalg tjenester og nettsteder.

Oslo tingrett har nå behandlet saken, og bestemt at følgende nettsteder skal stenges:

- The Pirate Bay
- Extratorrent
- Viooz
- DreamfilmHD
- Swefilmer
- Primewire
- Movie4K

Fornøyd

I en kommentar skrevet av Torild Uribarri, kommunikasjonsdirektør Telenor Norge, kommer det frem at Telenor er fornøyd med kjennelsen fra Oslo tingrett.

"For Telenor har det hele tiden vært viktig å sikre at lovens system blir fulgt slik at det er domstolene, ikke internettilbyderne, som skal avgjøre om et nettsted skal stenges" skriver Uribarri. 

Ifølge Uribarri har Oslo tingrett gjort en grundig vurdering av saken. 

"Det er også ivertatt at lovens strenge vilkår for å stenge et nettsted skal være høy. For å stenge et nettsted må skadevirkningene være store, nettstedet må være populært i Norge, at nettstedet ikke skaper eget innhold av betydning og at krenkelser på nettstedet er svært vanskelig å forhindre eller motvirke" står det i nyhetssaken fra Telenor.