FØRSTE GANG: Stefano Holguin og Eddie A. Lie er hentet til SAP for å styrke selskapets nordiske satsning på innovasjon og mobilitet. Dette skal være første gangen nordmenn får nordiske roller i selskapet. (Pressefoto: SAP)

FØRSTE GANG: Stefano Holguin og Eddie A. Lie er hentet til SAP for å styrke selskapets nordiske satsning på innovasjon og mobilitet. Dette skal være første gangen nordmenn får nordiske roller i selskapet. (Pressefoto: SAP)

Norske hoder til nordiske SAP-jobber

Stefano Holguin skal lede SAPs nordiske innovasjonssatsning og Eddie A. Lie blir nord-europeisk leder for mobilitet. 

Stefano Holguin og Eddie A. Lie kommer henholdsvis fra HP og IBM og er hentet til SAP for å styrke selskapets nordiske satsning på innovasjon og mobilitet. Dette melder SAP.

 De to nye lederne skal løse jobben fra SAPs kontor på Lysaker, Stefano Holguin som nordisk direktør for innovasjon og Eddie A. Lie som direktør for mobilitet i Nord-Europa.

Første gang

Dette skal være første gangen nordmenn får nordiske roller i selskapet.

- Vi har en rekke dyktige ledere i it-Norge, men det er ikke like ofte vi ser at de blir rekruttert i strategiske nordiske stillinger, slik disse to nå har blitt. De har på ulike måter vist at deres ekspertise, erfaring og engasjement vil bli en styrke for SAPs nordiske satsning og løse kundens utfordringer på sine områder, sier norgessjef Per Haakon Lomsdalen, som har vært sentral i rekrutteringsprosessen.

Fra HP og IBM

Stefano Holguin kommer fra Hewlett-Packard (HP), hvor han har ledet selskapets programvaresatsning i Norge, Finland og Baltikum i to år. Tidligere har han blant annet hatt sentrale stillinger i IBMs programvaredivisjon, og tar med seg over 20 års allsidig erfaring fra bransjen. Holguin tiltrådte stillingen i starten av august.

- Jeg brenner for teknologi som løser reelle forretnings-utfordringer. SAP er en innovasjonsdriver med teknologi som gjør nettopp dette. Det skal bli en fryd å sikre større utbredelse for SAP HANA og den uslåelige programvareporteføljen for øvrig i det nordiske markedet, sier Holguin, i meldingen.

Eddie A. Lie begynner i SAP fra 1. oktober. Han kommer da fra ulike lederstillinger i IBM Software i Norge, og har lang erfaring som rådgiver knyttet til mobile løsninger. Som direktør for mobilitet i Nord-Europa vil han ha ansvar for å utvikle og styrke mobility-satsningen regionen.

– Mobile løsninger er fremdeles i en tidlig fase, både i modenhet og utbredelse. Vi vil se en kraftig vekst og utvikling i årene som kommer. Jeg kommer inn i en organisasjon som er godt posisjonert for å ta del i denne veksten i Norden og Nord-Europa, med en svært kompetent organisasjon og en ledende programvare-portefølje. Muligheten til å være med å utvikle dette videre kunne jeg ikke la gå fra meg, sier Eddie A. Lie.  

Folk i farta