- Altibox-fiber perfekt laboratorium

- Altibox-fiber perfekt laboratorium

Altibox og Pace samarbeider om eksperiment som skal la deg se tv hvor du vil, når du vil, på hva du vil.

Altibox og Pace, sistnevnte med mer enn 160 kunder i over 50 land, har inngått en samarbeidsavtale, og skal utvikle kundeplassert utstyr og programvare, heter det i en pressemelding.

Brukerne skal få underholdning når de vil, hvor de vil og på hva de vil. Det betyr blant annet å utvikle løsninger for neste generasjons tv-er med langt høyere oppløsning enn i dag, nye tjenester for å leie og kjøpe filmer, serier og programmer, strømming og mulighet for å se på dem på alle hjemmets skjermer.

- Tv-hverdagen fremover blir sømløs, raskere og smartere. Med vår og Pace sin samlede ekspertise vil vi utvikle neste generasjons tv- og internettopplevelse, med fiber som fundament. Som den ledende fibernett-leverandøren i Norge har vi både kompetanse og infrastruktur som gjør at vi kan gi våre kunder nye tjenester og forhåpentlig de beste opplevelsene, sier Nils Arne Bakke, administrerende direktør i Altibox.

Betydelige investeringer

Altibox vil investere flere hundre millioner kroner de neste tre årene i sin infrastruktur og sine tjenester. Pace vil, som en del av disse investeringene, levere nye dekodere og ekspertise på integrasjon og tjenestestyring.

I tillegg skal de to selskapene i felleskap utvikle ny programvare, spesielt tilpasset fibernett-teknologi.

- Sammen med Altibox skal vi utvikle produkter og tjenester som vil definere tv-opplevelser for fremtiden. Vår avanserte maskinvare, kundeløsninger og programvare gir Altibox en fleksibel plattform for å etablere og videreutvikle sine produkter og tjenester fremover, sier Shane McCarthy, administrerende direktør for Pace International.

Klar i løpet av 2014

Ifølge planen skal nye tjenester være klare allerede i løpet av 2014.l

- Det vi allerede har planlagt er tv-dekodere som er ti-ganger raskere enn dagens, trådløs overføring mellom dekodere i huset, som gir enklere installasjon og færre kabler, Tv-tilbudet tilgjengelig på alle skjermer i huset. Disse tjenestene skal være klare allerede i løpet av 2014, sier produktdirektør Øyvind Lundbakk i Altibox.

Blant annet skal Altibox levere tjenester klargjort for 4K (ultra-HD) tv-er som er basert på 1 gigabit symmetrisk overføring.

- Dette er starten på slutten for de leverandørene som ikke leverer 100 prosent fiber til sine kunder, sier Lundbakk.

Altibox, som fiberleverandør, er ifølge McCarthy perfekt for utvikling og utrulling av nye, avanserte underholdningstjenester på grunn av de mange godt utdannede og generelt teknokåte nordmenn

- Altibox sitt høyhastighetsfibernett er et perfekt «laboratorium» vi i Pace kan bruke til utvikling og utprøving av helt nye tjenester. Vi er stolte av at vi nå er sikret et samarbeid med Altibox, som er internasjonalt kjent for innovasjon innen fiberbaserte tv-løsninger. Dette er en svært viktig kontrakt for oss, avslutter McCarthy.

Foto/video