Altibox streamer Beat.no

Altibox streamer Beat.no

Streamingtjeneste for Altibox-kunder i juni.

Tidligere i år ble det mulig for kunder av Canal Digital kabel-tv- og parabolkunder å aksessere musikkstreaming-tjenesten Wimp direkte på tv-en hvis de har Canal Digitals nyeste HD PVR.

Klientprogramvaren for Windows og Mac kan benyttes.

I utgangspunktet får man én vanlig lisens inkludert i abonnementet fra Canal Digital, men dette kan med rabatt utvides til å gjelde bruk på mobiltelefoner og for familiepakke med tre abonnement.

LES OGSÅ:

Slik funker Wimp på tv-en

Altibox vil nå levere en lignende tjeneste, og har inngått et samarbeid med Beat.no. Tjenesten vil være tilgjengelig via Altibox sine eksisterende dekodere. Musikkstreamingstjenesten Beat.no er i utgangspunktet noe forskjellig fra Spotify og Wimp. I stedet for klientprogramvare baserer løsningen seg på streaming via websider. Med andre ord skal tjenesten i teorien være plattformsuavhengig så lenge man har en HTML5-kompatibel nettleser.

Beat.no har imidlertid også egne apper for Android og iOS. Ved bruk av applikasjonene har man også muligheter for å lagre sangene fra sine spillelister på den mobile enheten, slik at kan spilles av uten internett-tilkobling.

Hvorvidt Altibox-kundene vil få gratis tilgang til Beat.no, er ifølge kommunikasjonsansvarlig hos Altibox, Espen Schiager, ikke avgjort. Det er foreløpig heller ikke informasjon om løsningen er lagt opp slik at kunder som får Beat.no via Altibox, også kan benytte tjenesten via andre enheter enn Altibox' dekodere.

LES OGSÅ:

TEST: Altibox - Fiberdrømmen?

Les om:

Foto/video