Amazon utfordrer Apple

Amazon utfordrer Apple

Lanserer tv- og spillkonsoll samt talestyrt strekkode-leser.

Har Apple sovet i timen?

I lang tid har Apples lille sorte Apple TV kun vært en hobby.

I nyere tid har status på medieboksen gått fra hobby til ekstremt interessefelt, men det er ingen hemmelighet at det er vanskelig å få til avtaler med de amerikanske tv-selskapene om innhold. Og det er der det strander - selv om det har kommet til noen enkeltkanaler i det siste.

Medieavspillere finnes det flere av, for eksempel Roku, PlayStation, Xbox og også fra Google, så Apple er definitivt ikke alene på markedet. Nå utfordrer Amazon markedet med en liten medieboks som også er en spillkonsoll.

Amazon Fire TV

Amazon Fire TV kommer med både talestyrt wand og trådløs kontroller. Selve boksen drives av en fire-kjernes prosessor med dedikert GPU og 2 GB med minne.

Fire TV gir deg tilgang til Netflix, Hulu, Watch ESPN, Pandora, og Amazon Prime Instant Video - i hvert fall i USA.

I tillegg til fjernstyring fra håndkontrolleren kan du talestyre enheten via en liten fjernkontroll med mikrofonknapp. Slutt på plunder med on screen-tastatur.

Fire TV har dessuten støtte for Dolby Digital Plus 7.1 surround-lyd. Prisen er 99 dollar i USA (cirka 600 kroner).

Amazon Dash

I tillegg til å utvide Kindle hardware-porteføljen med FireTV lanserer Amazon også en liten fjernkontroll for de av oss som ikke har tid (eller ork) til å gå i butikken.

I lang tid har elektronikkbransjen prøvd å overbevise oss om at det intelligente kjøleskapet er rett rundt hjørnet, slik at det å gå tom for melk vil være en saga blott.

Dessverre er ikke kjøleskap-produsentene flinke nok til å implementere slike løsninger på en brukervennlig måte, men der ser altså Amazon et marked.

Amazon Dash er en liten, gratis dings på størrelse med en liten tv-fjernkontroll som både kan skanne strekkoder fra frokostblandings-esken og ta imot talekommandoer på hva du ønsker å bestille av ferskvare.

For i California leverer Amazon faktisk ferskvare på døren. Ikke med droner riktig ennå, men med budbil.

Og selv om du kan bruke en iPhone til å utføre jobben på samme måte idag, appellerer denne enheten ved å være gratis. Alltid vanskelig å slå gratis.

Kanskje Rett Hjem tar utfordringen her hjemme? På den annen side er det jo lurt å komme seg ut en tur også, dersom man ikke sitter i tidsklemma...

Se en humoristisk promo-video for Amazon Dash og Amazon Fire TV featuring Gary Busey nedenfor.

Foto/video