Apple drøfter tv-løsninger

Apple drøfter tv-løsninger

Apple er angivelig i samtaler med flere tv-selskaper.

Apples visjon om fremtidens tv-apparater skal ha vært hovedtema i en serie møter som Apple har hatt med flere ledende tv-selskaper i det siste.

Det er Wall Street Journal som melder at representanter for Apples toppledelse har møtt sjefene i flere ledende mediebedrifter i senere tid for å drøfte Apples visjon om fremtidens tv.

Møtene skal blant annet ha dreid seg om hvordan brukerne kan få tilgang til tv-programmer både på mobiltelefoner, nettbrett og tv-apparater, ifølge svenske Macworld .

Forsterker ryktene

Meldingen i Wall Street Journal forsterker ryktene om at Apple er i ferd med å utvikle et nytt tv-apparat.

– Apple holder på å utvikle et tv-apparat som bygger på muligheten til å strømme innhold, som tv-serier og filmer, til tv-en, sier en av kildene til Wall Street Journal.

Diskusjonene mellom Apple og medieselskapene skal ha handlet om nye måter å strømme innhold via internett til flere forskjellige plattformer.

– Det tv-apparatet som Apple holder på å utvikle, kommer til å bruke en versjon av AirPlay som gjør det mulig å kontrollere tv-en fra en iOS-enhet, ifølge Wall Street Journal.

Ifølge avisen holder Apple på å teste en teknikk som skal gjøre det mulig å hente opp tv-serier og filmer til skytjenesten iCloud for deretter å spille av innholdet på en rekke forskjellige enheter.

Tidligere rykter sier at Apples angivelige tv-apparater kan komme til å bli lansert midtveis i 2012. Andre meldinger har gått ut på at det ikke kommer til å skje før i begynnelsen av 2013.

Foto/video