Billig A3-format for skrivebordet

Billig A3-format for skrivebordet

Brother lanserer A3-multifunksjons blekkskriver som byr på raske fotoutskrifter, trådløst og kablet nett - alt for under 3000 kroner.

A3-multifunksjonsmaskin som benytter blekkteknologi, skriver ut gode fargefotografier raskt og er utstyrt med både trådløst og kablet nettverk – og koster godt under 3 000 kroner inklusive mva.

Det er stikkordene for en spennende produktlansering fra Brother.

Tross det store A3-utskriftsformatet er det snakk om en kompakt multifunksjonsmaskin som godt kan stå på skrivebordet.

Brother MFC6490CW kan skrive ut, skanne, kopiere og fakse – alt i A3-format.

Normalt har funksjoner som skanning og kopiering vært begrenset til A4. Nå kan man altså skanne og kopiere i A3-format – med en meget rimelig multifunksjonsmaskin.

Fotografier kan skrives ut som kantløse A3-bilder, og maskinen er utstyrt med fire separate høykapasitets-blekkpatroner, som ifølge Brother skal gi lave driftskostnader.

Dråpestørrelsen er på beskjedne 1,5 pikoliter, og oppløsningen er 1200 x 6000 punkter per tomme.

Foto på 30 sekunder

PC World har ikke testet hastigheten på maskinen, men ifølge Brother skal den greie å kjøre ut albumfotografier, altså i størrelse 10 x 15 cm, på 30 sekunder, som er bra hastighet for fotoutskrifter fra en blekkskriver.

Vi har heller ikke hatt anledning til å teste utskriftskvaliteten ennå, men prøveutskrifter som Brother har stilt til disposisjon, ser lovende ut.

Maskinen har en 3,3-tommers lcd-fargeskjerm. Brother lanserer også en modell med større skjerm: DCP-6690CW, som har 4,2-tommers fargeskjerm, der man enkelt kan få en forhåndsvisning av bildene, fjerne røde øyne og få tilgang til mange skannevalg, som å skanne direkte til usb eller e-post.

DCP-6690CW, som altså tilbyr utskrift, skanning og kopiering, kommer i salg 1. september og vil koste cirka 3 180 inklusive mva.

Maskinen som kommer 1. august, MFC6490CW, kan i tillegg til utskrift, skanning og kopiering også tilby faks. Veiledende pris er cirka 2 850 kroner inklusive mva.

Begge multifunksjonsmaskinene har to separate papirskuffer, som håndterer 400 ark totalt. De kan produsere inntil 35 sort/hvitt-sider eller 28 fargesider per minutt.

Brother DCP-6690CW har berøringsfølsom 4,2-tommers lcd-skjerm.

Miljømerking

Ifølge Brother vil maskinene bli miljømerket med Blue Angel-merket. Brother hevder å være alene om denne merkingen i blekkskrivermarkedet foreløpig, ettersom det hittil bare er laserprodukter som er miljøverket hos alle produsentene.

Blue Angel er en miljøstandard med utgangspunkt i den tyske Blaue Angel-merkingen, etablert i 1977. I dagens utgave tilsier kravene at produkter som får merkingen, skal være resirkulerbare, at plasten i kabinettene ikke skal inneholde halogenforbindelser, kreftfremkallende stoffer eller materialer som kan skade arvestoffer og reproduksjonsevne, og at blekk og toner ikke skal inneholde farlige stoffer.

Blue Angel-merkingen av de nye Brother-multifunksjonsmaskinene trår ikke i kraft før utpå høsten, ettersom den første produksjonsserien må testes før den formelle godkjennelsen foreligger.

I tillegg er produktene Energy Star-merket, som går på lavt strømforbruk og lavt støynivå.

Les om:

Foto/video