Canon-speilrefleks med hd-video

Canon-speilrefleks med hd-video

Hd-video og ny cmos-prosessor på 21 megapiksler er stikkord for Canon EOS 5 Mark II.

PARIS (PC World Norge): Mange av spekulasjonene omkring etterfølgeren til Canons fullformat-speilrefleks EOS 5 ble innfridd da Canon lanserte EOS 5 Mark II.

Nykommeren byr på en ny cmos-brikke på 21 megapiksler og kan dessuten ta opp video i full hd-kvalitet – 1080p.

Samtidig lanserer Canon nå fem nye kompaktkameraer, inkludert en etterfølger til proffenes kompaktkamera-favoritt G9: Canon Powershot G10.

Stikkord er 5x zoom med vidvinkel tilsvarende 28 mm brennvidde og mulighet for opptak i RAW-modus.

EOS 5 Mark II, som kan betegnes som Canons nye super-speilrefleks for fotoentusiastene og semiproffene, vil få en veiledende pris i Norge på 24 699 kroner og ventes å komme i salg i løpet av november.

Man kan godt kalle EOS 5 Mark II som Canons svar på utfordringen fra Nikon med 90D, som ble lansert for kort tid siden og som regnes som det første digitale speilreflekskameraet med mulighet for å ta opp hd-video.

Forskjellen er at Canon lanserer denne funksjonen i et kamera som koster nesten 25 000 kroner, mens Nikon byr på den samme muligheten i et kamerahus til under 8 500 kroner.

Utover det er ikke de to kameraene sammenlignbare, for EOS 5 Mark II er altså et såkalt fullformat-kamera med bildebrikke på 36 x 24 mm.

EOS 5Ds etterfølger er kompakt, lett og beskyttet med forseglinger. Den har en rekonstruert CMOS-sensor, med ISO-følsomhet på opptil 25 600 for opptak i nesten mørke omgivelser. DIGIC 4-prosessoren og Canons forbedrede CMOS-sensor leverer bilder i medium format med en hastighet på 3,9 per sekund, for opptil 310 bilder.

HD-filmopptak og Live View-innstilling gir mulighet til å filme med full 1080-oppløsning og 30 bilder per sekund. Resultatet er ifølge Canon en fantastisk filmkvalitet med unik detaljrikdom og naturtro bildegjengivelse, som det heter i pressemeldingen.

Andre forbedringer av EOS 5D omfatter Canons EOS integrert rensesystem, med nytt fluorbelegg på low-pass filteret; større 3,0-tommers Clear View LCD-skjerm med VGA-oppløsning, 170° visningsvinkel og antirefleksbelegg; forbedret menysystem inkludert Quick Control-skjerm gir mer direkte tilgang til vanlige innstillinger; automatisk korreksjon av perifert lysnivå, med detaljert EF-objektivinformasjon for å optimalisere JPEG-bilder direkte i kameraet; og kamerahus av magnesiumlegering med ekstra beskyttelse mot omgivelsene.

Canon EOS 5D Mark II støtter UDMA-minnekort.

Les om:

Foto/video