Digitaliser papirbildene

Digitaliser papirbildene

Har du skuffen full av gamle papirbilder? Med denne skanneren digitaliserer du bildene lynraskt.

AgfaPhoto AS1110 er en bitteliten (15 cm lang) skanner beregnet på innskanning av papirbilder i standard 10x15-format. Det som er litt spesielt med skanneren er at den faktisk ikke krever at du kobler den til en pc. I stedet skannes bildene rett inn på et Compact Flash- eller SD-minnekort som du plugger inn på baksiden av skanneren (minnekort følger ikke med). Når du senere kobler skanneren til en pc med den medfølgende usb-kabelen, dukker minnekortet opp som en vanlig disk i Min Datamaskin, slik at du kan kopiere de ferdig innskannede bildene over til pc-en.

Vi prøvde å skanne inn rundt 150 papirbilder, og er imponert over hvor raskt det gikk. Hvert bilde tar rundt fem sekunder, dermed tar det ikke lang tid å mate inn en bunke med bilder. Det er ingen innstillinger som skal gjøres, alt går helt automatisk.

Bildene lagres i en oppløsning på rundt 1 800 x 1 200 punkter (avhenger av størrelsen på bildet du skanner inn), og kvaliteten var helt grei. Men vi opplevde av og til at vi fikk tversgående striper over bildene, på grunn av støv på bildebrikken (renseutstyr følger med). Den beste kvaliteten får du nok ved å skanne inn negativene på en skikkelig filmskanner, men vi tror likevel kvaliteten du får med AgfaPhoto AS1110 er god nok for de fleste.

AgfaPhoto AS1110 koster 999 kroner inklusive mva. Internet: www.agfaphoto.no.

Les om:

Foto/video